Sapa velden (Medium)
Travel

Natuurwonderen in Vietnam

Natuurwonderen in Vietnam
Vietnam is een erg veelzijdig land met knappe steden vol geschiedenis, vriendelijke mensen en overheerlijk eten, maar ook de natuur in dit deel van de wereld is op zijn minst adembenemend te noemen. Als je van plan bent om naar dit mooie land te trekken, zijn er een aantal natuurwonderen in Vietnam die je zeker niet mag missen! Dankzij onze tips geniet je volop van de natuur in Vietnam.

Vijf keer genieten van de natuurpracht in Vietnam

Hoge bergen, prachtige vergezichten en groen zover het oog reikt… Een boottrip door Halong Bay zal ongetwijfeld een glimlach op je gezicht toveren. Deze baai heeft maar liefst 2000 rotsen die uit de zee omhoogrijzen en telt tal van onbewoonde eilandjes. Halong Bay ligt op zo’n drie uur rijden van de hoofdstad Hanoi.

Ten zuiden van Hanoi vind je dan weer een van de andere natuurwonderen in Vietnam: de grotten en spelonken in Phong Nha-Ke Bang National Park‎. Natuurliefhebbers vinden er zo’n 300 verschillende grotten die stuk voor stuk prachtig zijn. Eén van die grotten, de Hang Song Doon, is de grootste grot ter wereld die zeker een bezoek waar is.

De Vietnam natuur is het meest uitgestrekt in het noorden en dan vooral in het natuurgebied Cuc Phuong. Hier vind je tal van dieren, schitterende watervallen, druipsteengrotten, kristalheldere meren en prachtige, goed onderhouden wandelpaden zodat je de bossen van dit nationale park kan ontdekken.sapa vietnam (Medium)

Nog meer Vietnam natuur ontdekken? Dat kan in Sapa, een plekje dat vooral gesmaakt wordt door wandelaars en toeristen die de drukte even achter zich willen laten en willen genieten van de natuurwonderen in Vietnam. Hike over bamboebruggen, door mooie valleien en langs groene rijstterrassen.

Als je graag fietst, bezoek dan ook zeker de Mekong-delta, in het zuiden van het land. In dit uitgestrekte gebied kan je met de fiets de natuurweelde van Vietnam ontdekken en rijd je langs rijstvelden, authentieke bruggetjes en veel waterpartijen.

Natuur in Vietnam: divers en uitgestrekt

Een bezoek aan een van deze vijf natuurgebieden is meer dan de moeite waard en zal je prachtige ervaringen en herinneringen opleveren. Kortom: als natuurliefhebber is een reis naar het veelzijdige Vietnam een geweldige aanrader.

Reacties uitgeschakeld voor Natuurwonderen in Vietnam