Tips

NPO Start kijken in het buitenland met een VPN

Als je programma’s van NPO Start wilt kijken in het buitenland, is het goed om je wat meer te verdiepen in VPN. Met een Virtual Private Network kun je namelijk ook buiten de EU blijven genieten van live uitzendingen en je favoriete series. De on demand service van de Nederlandse Publieke Omroep ken je misschien beter onder de naam Uitzending Gemist. Sinds enige tijd is de naam van dit format veranderd in NPO Start. Hiermee heb je de mogelijkheid om uitzendingen van de NPO te kunnen bekijken op al je mobiele devices. Toch wil dit in het buitenland nog wel eens voor enige problemen zorgen.

Zeker als je NPO Start wilt kijken buiten de Europese Unie worden veel uitzendingen en live programma’s geblokkeerd. Dit komt door de onderlinge afspraken tussen de programmamakers en de NPO. Vervelend dus als je vanaf jouw vakantieadres of hotelkamer graag een uitzending terug wilt kijken of live wilt volgen. Met een goede VPN voorkom je deze blokkering. Zo kun je alle series en uitzendingen van NPO Start volgen in het buitenland, zonder enige beperkingen. Maar hoe werkt een Virtual Private Network eigenlijk?

Live uitzendingen van NPO Start deblokkeren met een VPN

Zeker als je in het buitenland verblijft, is het heerlijk om je favoriete Nederlandse series te kunnen blijven volgen. NPO Start geeft je tevens de mogelijkheid om live uitzendingen zoals bijvoorbeeld voetbalwedstrijden te kunnen kijken in het buitenland. Bevind jij je binnen de EU? Dan is er vaak niet zoveel aan de hand. Je kunt dan ongestoord blijven genieten van alle programma’s en series van de Nederlandse Publieke Omroep. Ben je op vakantie in een land wat buiten de EU valt? Dan krijg je in veel gevallen te maken met een blokkade waardoor je alsnog je favoriete sportprogramma moet missen. Met een VPN hoeft dat niet meer.

Hiermee heb je namelijk de mogelijkheid om vanuit een andere server (binnen de EU) online te gaan. Moeilijk? Nee hoor. Met een goede VPN wordt jouw IP-adres automatisch omgeleid en versleuteld. Daardoor denkt NPO dus dat je binnen Europa bent, terwijl je in werkelijkheid geniet van een live uitzending op het strand van Kuala Lumpur. Dit is mogelijk omdat een VPN je via een externe server verbindt met het World Wide Web. Je surft dus niet met je eigen IP-adres, maar met de versleutelde variant van de VPN-server. Als je NPO start in het buitenland en buiten de EU wilt kijken, is een Virtual Private Network dus een echte must have.

Welke VPN-server is geschikt voor NPO Start in het buitenland?

Ga je op zakenreis of heb je een vakantie geboekt naar een land buiten de EU? Dan is het goed om van tevoren zorg te dragen voor een goede VPN. Zo kun je ongestoord televisieprogramma’s blijven kijken van NPO Start. Ook als deze normaal gesproken geblokkeerd zouden zijn. Voordat je overgaat tot de aanschaf van een Virtual Private Network, is het handig om te weten waar je op moet letten. Niet iedere VPN beschikt namelijk over dezelfde functies of laat het toe om NPO te kijken in het buitenland. Dit heeft onder andere te maken met de servers.

Als je dus live uitzendingen van NPO Start wilt kijken buiten Europa, moet je kiezen voor een VPN met EU-servers. Ook zaken zoals data of snelheidslimieten zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste VPN voor NPO Start in het buitenland. Er is namelijk niets zo vervelend als te moeten kijken naar een gemiste of live uitzending die stoort of vertraagd is. Met een VPN kun je dus op een veilige manier blijven kijken naar de on demand services van NPO. Op deze manier hoef je geen programma of uitzending meer te missen. Met een VPN kun je tevens vanuit het buitenland of buiten de EU live voetbalwedstrijden volgen op NPO Start.

Reacties uitgeschakeld voor NPO Start kijken in het buitenland met een VPN