sparen voor pensioen
Tips

Nu al sparen voor pensioen

Het pensioen; voor sommigen nog heel ver weg en voor anderen al heel dichtbij. Vroeg of laat gaat iedereen met pensioen en het is dan fijn om te weten dat je je tijdens je pensioen geen zorgen hoeft te maken over geld. Wil je nu weten hoe je pensioen ervoor staat? Dan kan je dit eenvoudig nakijken via de pensioenchecker. De pensioenchecker geeft je inzicht in je opgebouwde pensioen, wat de te verwachte pensioenopbrengst gaat zijn en wat je eventueel nog extra kan gaan sparen. Met de pensioenchecker krijg je dus inzicht in je financiële toekomst. Wil je nu al extra sparen voor pensioen? Dan kan dat natuurlijk altijd, maar ook dan is het prettig om te weten hoeveel je per maand of per jaar opzij moet leggen om je spaardoelen te behalen. 

Monitor je pensioen met de pensioenchecker

Wanneer je inzicht hebt in je pensioen, dan kan je eenvoudig en snel bepalen of je nog extra wil sparen voor de mooie momenten tijdens je pensioen. Denk bijvoorbeeld aan die ene verre reis, of het aanschaffen van een camper of vakantiewoning. Met de pensioenchecker, een initiatief van alle grote pensioenorganisaties, heb je altijd inzicht in jouw pensioen. Wel zo prettig. Iedereen die in Nederland pensioen opbouwt kan gebruik maken van de pensioenchecker voor real-time inzicht in zijn of haar toekomstige financiële positie. Bovendien kan de pensioenchecker eenvoudig bereken wat extra sparen later met je pensioen kan doen. Zo kan je zien wat je elke maand opzij moet leggen om later je dromen na te kunnen jagen. Sparen voor pensioen dus. En heb je een partner? Dan wordt dit pensioenoverzicht aangepast. Aanpassingen aan je pensioen kunnen ook doorgevoerd worden de economische positie op de markt van de pensioenfondsen en andere neveneffecten. Dit kan zowel positief als negatief uitpakken op de hoogte van je pensioen. 

Hoe kan je sparen voor pensioen? 

Sparen voor pensioen is heel eenvoudig en makkelijk door bijvoorbeeld lijfrente op te bouwen om door te beleggen. Sparen voor pensioen kan vaak belastingvrij, zodat je het optimale uit je pensioen kan halen. Laat je het geld op je spaarrekening staan? Dan betaal je daar na een bepaalt bedrag vermogensbelasting over. Of wil je na je pensioen toch liever blijven werken? Dan kan dat natuurlijk ook, al blijf je dan wel inkomstenbelasting betalen. Het is dus handig om goed nat te denken wanneer je met pensioen gaat, wanneer je met pensioen mag en hoeveel geld je opzij moet zetten om later je dromen waar te kunnen maken. Een ding is in ieder geval zeker. Met de pensioenchecker heb jij continu inzicht in de hoogte van jouw pensioen en wat sparen met jouw pensioen zal gaan doen. 

Wil jij dus inzicht hebben in hoe jij er na je pensioen financieel voorstaat? Kijk dan eens naar de pensioenchecker. Deze is geïnitieerd door de grote pensioenfondsen en geven je een real-time inzicht in jouw financiële situatie. Ook zie je de leeftijd waarop je met pensioen mag en kan, en kan je zien wat sparen met jouw pensioen zal gaan doen. Dus wil je inzicht en nu al sparen voor pensioen? Kijk dan zeker eens op de pensioenchecker. 

Reacties uitgeschakeld voor Nu al sparen voor pensioen