door deze make-up zie je er ouder uit
Tips

Oeps, door deze make-up zie je er ouder uit

Veel vrouwen gebruiken make-up om zich wat zekerder over zichzelf te voelen. Een beetje concealer hier, een laagje mascara daar en je ziet er meteen een stuk wakkerder uit. Echter is het belangrijk op welke manier je make-up aanbrengt. Als je het verkeerd aanbrengt, kan dit ervoor zorgen dat je er ouder uitziet dan je daadwerkelijk bent. Door deze make-up zie je er ouder uit!

1. Make-up: te veel concealer

Concealer mag dan wel ontzettend handig zijn om donkere kringen en onzuiverheden te verdoezelen, maar er is een grens. Als je te veel concealer gebruikt, benadruk je alleen maar rimpels en fijne lijntjes waardoor je er ouder uitziet dan dat je daadwerkelijk bent. Breng daarom alleen een dun laagje aan op je donkere kringen en blend dit met een spons of kwastje.

2. Mascara op je onderwimpers

Ga jij nauwelijks de deur uit zonder een likje mascara op je wimpers? Dat is prima, zolang je jouw onderwimpers maar overslaat. Wanneer je te veel zwarte mascara op je onderste wimpers aanbrengt, gaat alle aandacht daarnaartoe. En dan zie je niet alleen de donkere wimpers, maar ook rimpels en lijntjes. Wil je toch graag een beetje mascara op je onderste wimpers? Gebruik dan een bruine mascara voor een subtieler effect.

make-up waardoor je er ouder uit ziet

3. Te donkere oogschaduw  

Smokey eyes kunnen er prachtig uitzien, maar het is wel belangrijk dat je de donkere oogschaduw op de juiste plek aanbrengt. Bedek zeker niet je hele ooglid met de donkere kleur, maar gebruik deze liever in de crease. Houd je (binnenste) ooglid licht, want hierdoor lijken je ogen groter. En ook niet onbelangrijk: zo zie je er meteen een stuk jonger uit!

4. Verkeerde kleur lipstick

Een lipstick kan je gehele look veranderen. Je kunt hem matchen met je outfit of je kunt voor een neutraal kleurtje gaan dat overal bij past. Let wel op voor heel donkere kleuren want deze laten je dikwijls ouder lijken dan dat je werkelijk bent. Donkere lipstick kleuren laten je lippen dunner lijken, maar ook de lijntjes rondom je mond trekken dan de aandacht. 

Een lippotlood kan hierbij helpen. Met het potlood maak je je lippen voller in een oogopslag! Teken je lippen net iets groter dan hun natuurlijke vorm en vul ze daarna met je (donkere) lipstick. Dit doet wonderen voor je look!

5. Blush op de verkeerde plek

Breng jij blush aan op de appeltjes van je wangen? Op jongere leeftijd staat dit heel leuk, maar nu kan het ervoor zorgen dat je er ouder uitziet dan je eigenlijk bent. In plaats van de blush op de appeltjes van je wangen aan te brengen, breng je beter een licht laagje aan op je jukbeenderen. Op die manier breng je niet alleen wat kleur in je gezicht, maar geef je je gezicht ook een optische lift. Let wel op dat je felle kleuren vermijdt. Kies liever voor een zachte, neutrale tint.

oeps door deze make-up zie je er ouder uit

6. Donkere eyeliner onder je ogen

We zeiden het hierboven al: mascara op je onderste wimpers maakt je ouder. Dit geldt ook voor donkere eyeliner onder je ogen. Door de onderkant van je ogen een zwart streepje te geven, creëer je de indruk dat je ogen kleiner en smaller zijn dan ze in het echt zijn. Bovendien leg je extra nadruk op je ogen en daarmee ook op rimpels en lijntjes, waardoor je ouder lijkt dan dat je werkelijk bent. Daarom kies je beter voor een lichte kleur onder je ogen.

7. Te veel poeder

Als je foundation en concealer aanbrengt, wil je natuurlijk dat alles mooi op zijn plek blijft zitten. Daarom is het belangrijk om je make-up look af te maken met een beetje poeder. Hierbij is het wel belangrijk dat je niet te veel poeder aanbrengt. Een dikke laag poeder kan je gezicht droog doen lijken waardoor ook rimpels worden geaccentueerd. Vermijd daarom het gebied rondom je ogen en breng liever een dun laagje aan op je T-zone (voorhoofd, neus en kin).

8. Te harde lipliner

Breng jij graag een lipliner aan op je lippen? Zorg er dan voor dat je de randjes goed uitblendt. Wanneer je dit niet doet, dan krijgen je lippen een harde en strenge uitstraling. Bovendien gaat de aandacht zo sneller uit naar rimpels en lijntjes waardoor je er ouder uitziet. 

9. Donkere volle wenkbrauwen

Tenslotte spelen ook je wenkbrauwen een belangrijke rol bij hoe jong of hoe oud je eruitziet. Volle, donkere wenkbrauwen staan prachtig. Althans, bij jonge vrouwen. Maar als je een paar jaartjes ouder bent, kies je beter niet voor te donkere kleuren. Hierdoor kan je er al snel streng en oud uitzien, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Je kiest beter voor een wenkbrauwproduct dat dezelfde kleur als je haar heeft of zelfs één tot twee tinten lichter!

Reacties uitgeschakeld voor Oeps, door deze make-up zie je er ouder uit