playa de rodas
Travel

Ontdek deze 5 mooie en verborgen stranden in Spanje!

Spanje staat natuurlijk bekend als een geschikt land voor een lekkere strandvakantie en daarom trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers die op zoek zijn naar de zon. Maar wist je dat er ook veel minder bekende, maar minstens net zo mooie verborgen stranden in Spanje te vinden zijn? Daarom delen we in dit artikel met travel updates onze top 5 verborgen Spaanse stranden!

1. Rodas (Cíes)

De lokale bevolking noemt de archipel van Cíes ook wel de Galicische Caraïben en dat is helemaal te begrijpen. Als je op zoek bent naar rustige en mooie stranden in Spanje met wit zand, dan zit je hier helemaal goed! Rodas is het langste strand van Cíes en dit pareltje maakt onderdeel uit van het Galician Atlantic Islands National Park. Het strand en de omliggende omgeving is dus beschermd gebied en per dag worden maximaal 2200 bezoekers toegelaten. Er zijn geen hotels te vinden in de omgeving, dus je komt hier helemaal tot rust!

2. Mónsul (Andalusië)

In de zuidelijke regio Andalusië is de bekende Costa del Sol te vinden, waar het barst van populaire badplaatsen zoals Torremolinos en Málaga. Toch kent Andalusië gelukkig ook een aantal verborgen Spaanse stranden die niet zo toeristisch zijn. Neem bijvoorbeeld Mónsul, een ongerept stukje strand dat onderdeel uitmaakt van het Cabo de Gata Natuurpark. Mónsul kenmerkt zich verder door kleurrijke kliffen en de vele vuurtorens die in de afgelopen 1000 jaar gebouwd zijn.

3. El Cañuelo (Andalusië)

El Cañuelo ligt aan de beroemde Costa del Sol, maar wel in een afgelegen baai met helder zeewater. De reden waarom El Cañuelo tot een van de verborgen stranden in Spanje behoort, is dat je een pendelbus moet nemen om bij dit strand te komen. Er mogen namelijk geen auto’s komen, aangezien het strand onderdeel is van een beschermd natuurgebied. Dit maakt het voor veel toeristen wat minder aantrekkelijk, waardoor het in El Cañuelo vaak heerlijk rustig is!

4. Cala Pregonda (Minorca)

Minorca is een klein eilandje in de Balearen, naast Mallorca. Mallorca trekt jaarlijks vele toeristen, maar Minorca wordt vaak overgeslagen. Daarom zul je op dit kleine eilandje een aantal rustige strandjes vinden! In het noorden van Mincora ligt bijvoorbeeld Pregonda, een lang strand met rood-goudkleurig zand en kristalhelder water. Er zijn verder geen hotels of restaurants te vinden in dit gebied, dus neem vooral je eigen picknickmandje mee.

5. Cala Salada (Ibiza)

Cala Salada behoort ook zeker tot een van de mooie stranden in Spanje, maar toeristen zullen hier minder gauw komen. Veerboten die toeristen vervoeren rond Ibiza, stoppen hier namelijk niet. Cala Salada is wel erg geliefd onder de lokale bevolking, dus dat maakt dit strand erg geschikt voor families. Het water is hier helderblauw en ondiep en het zand is er lekker zacht.

Reacties uitgeschakeld voor Ontdek deze 5 mooie en verborgen stranden in Spanje!