tips voor het maken van een carrièreswitch
Fashion

Ontevreden met je leven? Misschien is het tijd voor een carrièreswitch.

Een mindere dag heeft iedereen wel eens, maar als het om een langere periode gaat, is het raadzaam om eens naar de oorzaak te kijken. Zet eens voor jezelf op een rij wat mogelijke redenen kunnen zijn voor dat ontevreden, misschien zelfs wat sombere gevoel. Kijk eens naar je relatie, contacten met familie, vriendschappen, werk. Oei, zit het vooral in dat laatste? Wat speelt er dan precies? Moet je opzoek naar een andere baan? Of wordt het zelfs tijd voor een heuse carrièreswitch? Je krijgt van ons tips voor het maken van een carrièreswitch maar eerst maken we pas op de plaats.

Een nieuwe baan?

Als jouw ontevredenheid inderdaad vooral werkgerelateerd is weet je wat je te doen staat. Maak een analyse van je huidige werk: wat vind je leuk, wat staat je tegen en wat zit er tussen in? Vervolgens vergelijk je de plussen en minnen met elkaar. Wat kan je veranderen in je huidige werk, zodat je er meer voldoening uit haalt? Is er geen echte verbetering mogelijk: hier volgen wat tips voor het maken van een carrièreswitch.

Tijd voor een carrièreswitch

Ok, je wil dus opzoek naar een andere baan, of beter gezegd: je wil een echte werkswitch maken. Onthoud dan de positieve punten van je huidige baan. Vul dat aan met waar jij echt blij van wordt, qua werk, hobbymatig en in het algemeen. Waar krijg jij energie van (en wat kost jou energie)? Welke kwaliteiten heb je allemaal? Zie het als een brainstormsessie met jezelf: schrijf alles op. Alles mag, niets is fout. Praat ook eens met verschillende mensen om je heen. Hoe zien zij jou? Wat voor werk zien zij jou doen? Dit alles is de basis om richting te bepalen.

Carrièreswitch na je veertigste

Als je geen twintig of dertig meer bent maakt dat niet veel verschil. Je bent wat ouder, maar hebt ook meer levenservaring dan een jonger iemand. Hopelijk weet je ook veel beter wie je bent en wat je echt wil. Wellicht neem je minder graag risico maar vraag je ook af hoelang je dit werk nog volhoudt. Benader ook eens mensen uit je netwerk of ga eens in gesprek met een coach. Alles kan bijdragen aan een verstandige carrièreswitch na je veertigste.

Reacties uitgeschakeld voor Ontevreden met je leven? Misschien is het tijd voor een carrièreswitch.