Walk in the mountains of girl with dog
Health,  Tips,  Travel

Ontsnappen aan de hectiek van de stad? Ga de bergen in

Word je het soms ook helemaal beu om omringd te zijn door verkeer, roddels en het laatste nieuws? De hectiek van de stad kan je soms naar de keel grijpen. Een uitvlucht naar de natuur is op zo’n moment een ideale oplossing. Ga bijvoorbeeld wandelen in de bergen, om je hoofd leeg te maken en met een frisse kijk terug te komen. 

Bergwandeling maken: waar in Nederland? 

Nederland staat niet bepaald bekend om haar bergen, maar toch zijn er een aantal mooie plekken waar je het in Nederland ‘hoger op’ kunt zoeken. Bezoek bijvoorbeeld de Vaalserberg in Limburg, liggende op de grens van België en Duitsland. Ook de Signaal Imbosch in Gelderland en de Tankenberg in Overrijssel zijn bij uitstek een mooie plek om een frisse neus te halen. 

De bergen in: goed voor je lijf, goed voor je mind 

Een wandeling in de bergen is niet alleen goed voor de lijn, om fit en sportief te blijven, maar houd je ook blij en algemeen gezond. Zij, die regelmatig in de natuur vertoeven noemen zich vaak meer ontspannen en kalmer te voelen. Een wandeling door de natuur zorgt ervoor dat het ‘overlevingssysteem’, welke in de stad constant actief is als gevolg van stress en overvloed aan prikkels, weer tot rust kan komen. Je hoeft immers niet meer in de startblokken te staan of af te vragen of je wel op tijd bij je afspraak zult zijn. 

bergwandeling maken

Gezonde gedachten 

Wanneer je je in de natuur beweegt, zul je merken dat je gedachten langzaam meer structuur creëren. Wat eerst chaotisch en onverklaarbaar leek te zijn, kan nu eindelijk op een plek vallen. Ruimte en rust zorgen nu eenmaal voor een algemeen ontspannen gevoel. Aangezien jouw gedachten werkelijk veel invloed hebben op jouw gesteldheid, kun je je voorstellen dat regelmatig bergwandeling maken een positieve invloed heeft op jouw leven. 

De bergen in: wat neem je mee? 

Als je de bergen in gaat, zorg er dan voor dat je goede schoenen draagt. Neem ook een klein tasje mee – een backpackje, bijvoorbeeld – waarin je wat te eten en te drinken stopt. Neem niet te veel mee, zodat je niet overbelast hoeft te ploeteren. Wandelen in de bergen kun je zien als een minimalistisch (en goedkoop!) uitje. Een uitje voor jou alleen, samen met jouw liefde of het hele gezin, natuurlijk. 

Herinnering aan thuis 

Ben jij zo iemand die met volle teugen kan genieten van een wandeling in de natuur, maar waarbij een dergelijk uitstapje er toch altijd weer bij insluipt? Neem jezelf voor om tijdens je wandeling in de bergen een aantal mooie herinneringen te verzamelen, die je thuis tot een collage maakt. Schelpjes, takjes, blaadjes of dennenappels… als het je maar blij maakt en helpt te herinneren aan het fijne, ontspannen gevoel dat de bergen jou bezorgen. Hang de collage aan de muur of leg je verzameling op een mooie schaal op tafel… wedden dat jij binnen de kortste keren opnieuw een bezoekje aan de bergen brengt?

Reacties uitgeschakeld voor Ontsnappen aan de hectiek van de stad? Ga de bergen in