Health,  Tips

Onze tips waarmee jij jouw sportieve doel haalt

Heb jij altijd al willen sporten, maar weet jij alleen niet hoe je moet beginnen? 

Als je het goed aanpakt, kan ook jij jouw sportieve doel behalen. Nu lijkt het misschien onhaalbaar, maar ook jij kan in korte tijd sterker en fitter worden. Volg onze tips op en ontdek hoe leuk en effectief sporten is bij il fiore healthcenters.

Begin met op het juiste moment met sporten

Een ideaal moment om te beginnen met sporten is direct na de zomervakantie. Veel mensen komen terug met extra vakantiekilo’s. Stel als eerste doel om dit ‘luxe’ overgewicht eraf te trainen. Wat is er mooier dan je streefgewicht bereiken voor de feestdagen in december? Zo weet je zeker dat je in je feestkleding past en tijdens de feestelijke momenten even niet op de calorieën hoeft te letten. Direct na de vakantie beginnen is sowieso verstandig. Je keert weer terug naar de hectiek van alledag en sporten zorgt ook voor ontspanning.

Sport samen, ga niet alleen

Weet je nu al van jezelf dat je straks moeite hebt om jezelf te motiveren om wekelijks een paar keer te sporten, zoek dan een vriend, vriendin of kennis die meegaat. Samen sporten is altijd gezelliger en bovendien een stok achter de deur want je laat je sportmaatje toch niet alleen gaan? Kies ook voor een vaste groepsles. Het vaste ritme van de groepslessen maakt de gang naar de sportschool gemakkelijker. Dat geldt voor de meeste mensen.

Laat een trainingsschema opstellen

Laat een instructeur van jouw fitnesscentrum een persoonlijk trainingsprogramma opstellen. Hij of zij zal beginnen met het testen van jouw fitheid en conditie Zo wordt jouw beginpunt bepaald en de weg uitgestippeld naar jouw sportieve doel. Wil jij spieren kweken, meer uithoudingsvermogen of kilo’s verliezen? En hoeveel tijd wil jij daarvoor uittrekken? Bij veel fitnesscentra is het laten opstellen van zo’n trainingsschema gratis. En de instructeur zorgt ook dat jij niet te hard van stapel loopt en dat je weet hoe je op een verantwoorde manier moet sporten.

Kies de juiste sport(school) uit

Veel mensen kiezen voor fitness omdat deze sport laagdrempelig is. Iedereen kan hier sporten op het eigen niveau en moeiteloos werken aan een individueel sportief doel. De meeste fitnesscentra bieden naast fitnessapparatuur, leuke en uitdagende groepslessen aan. En zelfs in de meest afgelegen plattelandsgemeenten is wel op fietsafstand een fitnesscentrum te vinden. Maak een lijst van punten die jij belangrijk vindt, zoals de prijs, de sfeer, de openingstijden en faciliteiten zoals een sauna of een gezellige lounge. Wil jij gym maastricht. Vraag dan een gratis dagpas aan bij il fiore healthcenters; het meest complete fitnesscentrum van Limburg.    

Reacties uitgeschakeld voor Onze tips waarmee jij jouw sportieve doel haalt