Travel

Onze top 5 steden in Italië

Met al dat heerlijke eten (Pizza! Pasta!), de vele zonuren, rijke cultuur en geschiedenis, eindeloos lange kustlijn en prachtige natuur is het eigenlijk onmogelijk om een “verkeerde” bestemming te kiezen in Italië. Toch zijn er wat ons betreft een aantal hoogtepunten die je echt niet mag missen. In de categorie steden hebben wij onze top 5 voor je samengesteld.

  1. Rome

Natuurlijk mag de prachtige hoofdstad van Italië niet in dit lijstje ontbreken. Dankzij wereldberoemde bezienswaardigheden als het Colosseum, het Pantheon, de Trevifontein, Piazza Navona en de Spaanse Trappen verdient Rome absoluut de nummer 1 positie. De stad staat vooral bekend om haar rijke geschiedenis en culturele schatten, maar er is nog veel meer te doen. Ga een dagje winkelen, ontspan in stadspark Villa Borghese en geniet van de Italiaanse keuken. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan het Vaticaan (en de paus)!

venetie

  1. Venetië

Deze stad in het noordoosten van Italië is niet te vergelijken met welke andere stad dan ook. Dankzij al dat water, de honderden bruggetjes, gondels, prachtige paleizen en basilieken en gekleurde gebouwen heeft deze stad een unieke, sprookjesachtige uitstraling. Uiteraard trekt al dat moois toeristen van over de hele wereld aan, maar laat dat geen reden zijn om Venetië van je lijstje te schrappen. In de schattige straatjes ver bij het San Marcoplein vandaan is het altijd een stuk rustiger!

  1. Florence

Nog zo’n stad die bolstaat van kunst en cultuur: Florence. In deze relatief compacte stad wandel je van een meesterwerk uit de renaissance zo naar een gotisch hoogstandje. De Duomo, de Santa Maria Novella, het Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio moet je absoluut gezien hebben tijdens je stedentrip naar Florence.

  1. Napels

Misschien komt Napels als een verrassing, maar deze veelzijdige stad verdient een plekje in deze lijst. Zeker als je houdt van authentieke, ietwat rauwe steden is deze Zuid-Italiaanse stad iets voor jou. Je kunt hier verdwalen in nauwe straatjes in de volkswijken, maar ook flaneren langs het water waar je geniet van een prachtig uitzicht op de Vesuvius. Daarnaast is Napels nog niet overspoeld door toeristen en liggen de prijzen laag. Voor €4,- eet je misschien wel de lekkerste pizza ooit!

  1. Milaan

In Milaan daarentegen vind je Italië op z’n modernst. Deze stad is een walhalla voor shopaholics en ’s avonds kun je hier ook heel gezellig uitgaan. De Milanezen doen dat graag aan de grachten in de wijk Navigli, waar je allerlei gezellige barretjes en restaurants vindt. Om aan je culturele trekken te komen bezoek je natuurlijk de indrukwekkende Duomo.

 

Reacties uitgeschakeld voor Onze top 5 steden in Italië