Travel

Op avontuur in Marokko

Als je aan Marokko denkt, doemen er waarschijnlijk beelden op van slangenbezweerders, prachtige moskeeën en de soeks met hun intense geur van kruiden. Maar ook als je op zoekt bent naar avontuur is Marokko een zeer geschikte bestemming. Tip: koop vliegtickets naar Marrakech, dit is het ideale startpunt voor een avontuurlijke trip.

Rijd op een dromedaris door de Sahara Woestijn

Als je in Marokko bent, is een trip door de Sahara een absolute aanrader. Je kan kiezen voor een dagtrip of een meerdaagse trip door de woestijn. Op de rug van een dromedaris wandel je de zonsondergang en zonsopgang tegemoet. Geniet van de prachtige valleien, de feeërieke dorpjes en de onverwachte oases. Een unieke ervaring!

Overnacht in een traditioneel berberkamp

Overnachten onder de sterrenhemel in een Marokkaanse woestijn: veel romantischer wordt het niet. Tegen de grens van Algerije, in de Erg Chebbi woestijn, kan deze droom werkelijkheid worden. Midden in de woestijn worden kleurrijke berbertenten opgesteld en het terrein wordt opgeleukt met hangmatten en zithoekjes. Nip van je muntthee, vul je buik met een traditionele tajine, sluit de avond af met een kampvuur en traditionele trommelmuziek en luister in je tent naar de ruige woestijnwind.

Wandel door de Dadèsvallei

Tussen Boumalne du Dadès en Ouarzazate, gelegen tussen de Hoge Atlas en de Djebl Sarhro, vind je de Vallée du Dadès. De 60km geasfalteerde weg brengt je langs pittoreske kasba’s en ksour. Door de kloof stroomt de Dadès-rivier met op de oever amandel-, walnoot- en vijgenbomen. De hoge kalkstenen kliffen en door water gevormde uithollingen van deze vallei verdienen minstens een dagtrip.

Ga de bergen in

Heb je even geen zin in de drukte van de stad? Dan kan je de bergen in gaan om aan de hectiek van de stad te ontsnappen. Het Hoge Atlasgebergte is daarvoor de ideale plek. het gebergte is een aaneenschakeling van diepe kloven, steile wegen, puntige rotsformaties en panoramische uitzichtpunten. Onderweg kan je stoppen in Aït-Ben-Haddou, het dorpje waar onder andere Gladiator, Game of Thrones en Lawrence of Arabia werd opgenomen. Ook de palmoase van Skoura en Todra Gorge zijn een stop absoluut waard.

Reacties uitgeschakeld voor Op avontuur in Marokko