veilig het verkeer in
Tips

Op deze manieren betreed jij veiliger de weg

Dagelijks gebeuren er veel ongelukken in het verkeer. Een auto is en blijft een voertuig, en hier kan je dus mee verongelukken. Daarom is het altijd belangrijk om veilig de weg te betreden. Veiligheid in het verkeer begint bij jezelf. Zodra jij de deur uitstapt, neem je deel aan het verkeer. Maar op welke manieren kan je nu voor meer veiligheid zorgen op de weg? We leggen het je uit. 

MONO

Tegenwoordig zijn we de hele dag bereikbaar. Dat is erg handig, maar kan ook heel afleidend en gevaarlijk zijn. Iedere keer dat je tijdens het rijden je telefoon pakt, is een moment dat je niet op de weg kan letten. Een telefoonhouder auto kan hierbij helpen, maar dat is niet genoeg om veilig de weg te betreden. Een manier om veilig deel te nemen aan het verkeer is door MONO te rijden.

Wat is MONO?

Als je MONO rijdt, ben je maar met één ding tegelijk bezig: het verkeer. Het maakt hierbij niet uit of je fietst of een auto bestuurt. Je telefoon gebruiken tijdens het deelnemen tijdens het fietsen of het autorijden is gevaarlijk. Voor jezelf, maar ook voor anderen. Je raakt namelijk telkens afgeleid en bent niet gefocust op de weg. Als je afgeleid bent, kun je niet snel genoeg reageren in onverwachte situaties. Naast het feit dat het erg gevaarlijk is, kun je ook een boete krijgen voor het gebruiken van je telefoon tijdens het autorijden of fietsen. 

Soms is het noodzakelijk om je telefoon te gebruiken tijdens het fietsen, zoals bij het navigeren bijvoorbeeld. Een telefoonhouder fiets kan hierbij helpen. Je hebt je telefoon dan namelijk constant voor je in plaats van dat je hem de hele tijd uit je zak moet halen. 

Zo kun je MONO rijden

MONO rijden betekent dus dat je alleen met het verkeer bezig bent. Je kan dit dus op verschillende manieren uitvoeren.

Geef aan dat je MONO aan het rijden bent

Laat je vrienden en familie weten dat je MONO aan het rijden bent. Op die manier hoeven ze geen antwoord van je te verwachten. Of kunnen ze hun bericht uitstellen als ze weten dat je onderweg bent. Spreek bijvoorbeeld af dat ze je alleen in noodgevallen mogen bellen.

Zorg ervoor dat je handsfree kunt bellen

Krijg je toch vaak belangrijke telefoontjes die je moet opnemen tijdens het rijden? Installeer dan een car kit in je auto. Op die manier kun je veilig en handsfree telefoneren. Heeft jouw auto een bluetooth functie? Dan kun je ook je telefoon via bluetooth koppelen met je auto.

Reacties uitgeschakeld voor Op deze manieren betreed jij veiliger de weg