amsterdam stedentrip
Travel

Op stedentrip in Amsterdam; dit zijn de populairste activiteiten

Amsterdam is erg populair als stedentrip. Niet alleen voor de duizenden toeristen die onze hoofdstad jaarlijks overspoelen maar ook voor Nederlanders zelf is een weekendje Amsterdam vaak een hele belevenis. Amsterdam is een stad met veel historie, ontelbare bezienswaardigheden, een bruisend nachtleven en alles kan en mag hier lijkt het wel. Om niet helemaal overweldigd te worden tijdens je stedentrip in Amsterdam, zetten wij in dit artikel de populairste activiteiten voor op een rijtje. 

De bekendste activiteiten van Amsterdam

Er is zoveel te zien en te doen in Amsterdam dat je af en toe ogen en oren te kort komt. Veel mensen beperken zich dan ook tot de bekendste activiteiten die onze hoofdstad rijk is. Vanzelfsprekend staat een bezoek aan het Anne Frank huis op de agenda aangezien dat toch wel een absolute must is als je op stedentrip in Amsterdam bent. Een rondvaart door de grachten mag natuurlijk niet ontbreken net als een bezoekje aan het Rijksmuseum en natuurlijk de oudste dierentuin die ons land rijk is, Artis. Ook de Hermitage, Nemo en het scheepvaartmuseum zijn geliefde plaatsen tijdens een stedentrip in Amsterdam. Toch zijn er naast alle bekende activiteiten ook nog een hele hoop andere dingen te doen en te zien in Amsterdam.

Bucketlist voor Amsterdam

Heb je de bekendste activiteiten in onze hoofdstad wel een beetje gezien, dan hebben we nog tal van andere populaire activiteiten die je zeker op je bucketlist voor Amsterdam moet zetten. 

  • Wat dacht je van fietsen over de grachten. Klinkt wat afgezaagd maar het is een hele goede manier om Amsterdam eens vanuit een ander oogpunt te bekijken; 
  • Ben jij niet van Instagram af te slaan? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het eerste Instagram museum van Nederland. Het museum heet WONDR en is ontworpen om je zintuigen te prikkelen en de meest gave foto’s voor je eigen Insta te maken; 
  • Heb jij altijd al een echte Banksy willen bekijken? Bezoek dan vooral het Moco museum; 
  • Ga lekker eten in de Foodhallen; Iedere foodie moet hier een keer geweest zijn;
  • Natuurlijk mag ADE (Amsterdam Dance Event) ook niet ontbreken op je bucketlist voor Amsterdam;
  • Shoppen, eten en genieten doe je in de negen straatjes;
  • Wil je Amsterdam wel eens van boven bekijken? Ga dan naar de A’dam Lookout en stap in de schommel;
  • Vier een feestje in een echt Jordanees cafe;
  • Bezoek foodfestival Rollende Keukens;
  • Geen stedentrip naar Amsterdam zonder een biefstuk eten bij Loetje; 

Geen stedentrip in Amsterdam zonder een bezoek aan een coffeeshop

Denk je aan Amsterdam, denk je aan coffeeshops. Dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelfs in het buitenland wordt Amsterdam in één adem genoemd met coffeeshops. Hunters coffeeshop is sinds 1985 een begrip op dit gebied. Hier kun je met een gerust hart een keertje cannabis proberen. De medewerkers hebben allemaal een gedegen opleiding gehad op dit gebied zodat ze je goed kunnen adviseren. In deze Amsterdamse coffeeshop ben je dus in goede handen en kun je deze populaire activiteit rustig aan je bucketlist toevoegen als je op Stedentrip in Amsterdam bent.

Reacties uitgeschakeld voor Op stedentrip in Amsterdam; dit zijn de populairste activiteiten