Op vakantie als zorgvrijwilliger
Tips,  Travel

Op vakantie als zorgvrijwilliger

Als zorgvrijwilliger geef je de mensen die je helpt meer kwaliteit van leven, maar met het juiste vrijwilligerswerk doe je ook jezelf een groot plezier. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om zorgvrijwilliger te worden tijdens zorgvakanties?

Zorgvrijwilliger worden – waarom?

Als beroepskracht in de zorg heb je het vaak zwaar. Je bent soms meer bezig met administratie en organisatie dan met je patiënten. En met je patiënten wil je ook graag écht contact hebben, nietwaar? Je wilt niet alleen maar medische handelingen uitvoeren. Als vrijwilliger in de zorg heb je wél tijd om even te gaan zitten met een patiënt. Het is dan heerlijk om te zien hoe iemand opknapt van een praatje en jouw gezelschap. Maar ook in een zorgorganisatie als geheel ben je goud waard.

Zorgvrijwilliger worden op een zorgvakantie

Op een zorgvakantie ontstaat er al snel een gevoel van saamhorigheid, een gevoel van een grote familie te zijn. De sfeer is ontspannen en er wordt door de keuken goed gezorgd voor gasten en vrijwilligers. De taak van de zorgvrijwilligers is om, waar nodig, medische assistentie te verlenen en te zorgen voor een gemoedelijke vakantiesfeer. Zit er iemand achteraf? Misschien mist hij of zij een partner of is er een gevoel er niet bij te horen. Als zorgvrijwilliger schuif je dan aan en bied je een luisterend oor.

Vakantiehotels en cruises

Wil je je aanmelden als zorgmedewerker op een seniorencruise? Of kies je voor vrijwilligerswerk in een vakantiehotel? Er zijn verschillende vakantieweken per jaar, dus er is altijd wel een week die in je schema past voor een gezellig weekje als zorgvrijwilliger.

Ben je een gediplomeerde zorgmedewerker? Meld je aan!

De meeste vakantiegangers van Het Vakantiehuis zijn senioren die geen of slechts lichte zorg nodig hebben. Er zijn echter ook gasten die intensieve zorg nodig hebben die alleen gediplomeerde medewerkers kunnen en mogen geven. Zonder gediplomeerde zorgvrijwilligers moeten deze mensen thuis blijven en kunnen ze nooit op vakantie; ze hebben jou nodig!

Ongediplomeerde zorgmedewerkers zijn ook nodig

Er zijn in Nederland ontelbaar veel mensen met ervaring in de zorg, maar geen diploma. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mantelzorgers of persoonlijk assistenten. Ben jij zo iemand? Dan is een vakantieweek als zorgvrijwilliger net iets voor jou. Je ontlast en assisteert dan de gediplomeerde zorgvrijwilligers. Je werkt samen met ervaren collega’s en krijgt een inkijkje in het professionele zorgwerk. Misschien kom je erachter dat je verder wilt in de zorg. Dan kan zo’n zorgvakantie een mooi opstapje voor je zijn. 

Wie helpt nog meer mee?

Vraag eens om je heen wie er nog meer interesse heeft om te gaan werken als vrijwilliger in een zorghotel. Er zijn altijd mensen nodig om spelletjes te doen met de vakantiegangers, om een wandelingetje te maken of gewoon voor de koffie. Hoe meer zorgvrijwilligers er zijn, hoe meer aandacht er is voor de gasten.

Aanmelden als vrijwilliger in de zorg

Jouw werk als zorgvrijwilliger is belangrijk. Alleen op deze manier kunnen organisaties een zorgvakantie betaalbaar houden. Senioren en gehandicapten hebben meestal niet veel te besteden, daarom zijn ze afhankelijk van jou. Meld je hier aan als zorgvrijwilliger voor een onvergetelijke ervaring voor hen en voor jezelf.
Reacties uitgeschakeld voor Op vakantie als zorgvrijwilliger