Travel

Op vakantie in Mozambique

Plan je een vakantie in Mozambique, dan weet je zeker dat je diverse prachtige stukken natuur en dergelijke zult tegenkomen. Dit gebied is voor diverse types vakanties uitermate geschikt om te bezoeken, of je nu graag aan het strand relaxt of graag avontuurlijk te werk gaat, je vindt het hier! Hieronder vind je enkele bezienswaardigheden in Mozambique die je sowieso moet meemaken.

Op vakantie in Mozambique: maak een lijst

Mozambique is een groot gebied waar erg veel valt te ontdekken. Maak dus een selectie voor je vakantie in Mozambique om zo goed voorbereid op reis te gaan en je zeker weet dat je de belangrijkste plekken niet mist. Een goede voorbereiding is het halve werk, lees hier ook enkele goede ideeen voor het plannen van een verre reis. Natuurlijk kan je tijdens je reis naar Mozambique ook aan de lokale gidsen tips vragen over leuke trips en excursies.

bezienswaardigheden in Mozambique

Limpopo Nationaal Park

Tijdens je reizen in Mozambique mag je dit park niet missen. Het is tegen betaling te bezoeken. Je vindt hier een prachtig natuurgebied met vele soorten vogels, reptielen, zoogdieren en nog andere bezienswaardigeden. Een mooi gebied om even tot rust te komen en prachtige foto’s te maken.

vakantie in Mozambique

Gorongosa Nationaal Park

Naast het Limpopo park kan je er ook voor kiezen om het Gorongosa Nationaal Park te bezoeken om alle prachtige flora en fauna te aanschouwen. Het ligt centraal gelegen in Mozambique en behoort tot de een van de belangrijkste in het gebied.

De stad Beira

In het midden van Mozambique vind je de stad Beira waar je even lekker kunt duiken en bovendien ook dolfijnen tegenkomt. Ook vind je hier een grote haven waar je even lekker kunt rondlopen en wellicht nog meer leuke bezienswaardigheden tegenkomt. Weer een optie op je checklist van je vakantie in Mozambique.

reizen in Mozambique

Tofo

Als je tijdens je vakantie in Mozambique wilt genieten van de natuur, dan is Tofo een zeer geschikte plek om dit te doen. Hier kun je lekker genieten van de mooie omgevingen de lange stranden waar je walvishaaien en andere vissen kunt spotten. Een belevenis die je ook zeker niet mag missen.

Quirimbas Archipelago

Een moeilijk uitspreekbare naam, maar desalniettemin is dit een van de betere bezienswaardigheden in Mozambique: dit is een eilandengroep welke uit maar liefst 31 eilanden bestaat. Ga met excursies mee of duik in deze omgevingen om zo niets te missen van dit prachtig stukje natuur.

bezienswaardigheden mozambique

Chimanimani gebergte

Hou je niet zo van stranden maar ben je meer van het gebergte? Dan ben je bij het Chimanimani gebied op het juiste adres! Voor de echte avontuur is dit een uitdaging, vanwege beperkte wegen en toegang zul je flink aan de bak moeten om al het moois van grote hoogte mee te maken. Maar dat is dan ook zeker de moeite waard.

mozambique reizen

Inhambane

In dit prachtige stuk dorp kan je een rijke geschiedenis proeven waarbij je ook wederom erg mooie bezienswaardigheden voor je kiezen krijgt. Je vindt hier diverse invloeden uit omliggende die dit dorp hebben gevormd. De bovenstaande foto van het strand van Inhambane liegt er ook niet om!

Maputo

Ook hier vind je een mooi en authentiek gebied waar je lekker er even op uit kunt trekken om veel te ontdekken over de cultuur en andere bezienswaardigheden.

Reacties uitgeschakeld voor Op vakantie in Mozambique