groente en fruit kweken
Food,  Hip and happening

Op zoek naar een nieuwe hobby? Kweek je eigen groenten en fruit!

Door de corona lockdown zijn we massaal aan het klussen en hobbyen gegaan. De een is meer gaan sporten en de ander is gaan schilderen. We zoeken allemaal een bezigheid die bij ons past en waar we ons mee kunnen vermaken, want we zitten meer aan huis gekluisterd dan ooit. Hoewel dit niet als een fijn idee klinkt, hebben toch veel mensen nieuwe passies en hobby’s ontdekt waar ze zich volledig op kunnen storten. Heb jij dit nog niet ontdekt en ben je graag bezig in de tuin? Dan is een moestuin wellicht iets voor jou! We geven je alvast graag wat inspiratie!

Een kweekkas in de tuin

Er zijn meerdere voordelen aan het hebben van een kweekkas in de tuin. Ten eerste kun je hier rustig je gang gaan zonder dat je gestoord wordt door anderen. Zie het als jouw privédomein waar jij heerlijk je hobby kunt uitoefenen. Daarnaast zorgt een kweekkas voor de ideale omstandigheden om jouw groente, fruit en kruiden als een speer te laten groeien. Je hebt namelijk ontzettend veel controle over de temperatuur, vochtigheidsgraad en toevoer van zonlicht in bijna elk seizoen. 

Minder boodschappen doen

Hoewel de aanschaf van een kweekkas of het organiseren van een moestuin wellicht wat tijd en geld kost, als je eenmaal alles hebt staan kun je razendsnel jezelf van eigen voedsel voorzien. Je kunt namelijk jaren vooruit met een kweekkas en hebt na deze investering enkel wat zaadjes nodig die weinig kosten. Hoe leuk is het om je aardbeien, komkommers, paprika’s en snoeptomaatjes uit je eigen tuin te plukken? Dit scheelt je ook nog eens tijd bij de groenteafdeling en dus ook in je portemonnee op de langere termijn. 

Tuinieren werkt rustgevend

Tuinieren in je eigen moestuin is niet alleen heel leuk en goed voor je portemonnee, maar het is ook heel goed voor je mentale gezondheid. Er is namelijk veel onderzoek gedaan naar de effecten van tuinieren op je lichaam en wat blijkt?! Het is stress verlagend, zorgt voor een betere nachtrust en zorgt voor minder angst en depressieve gevoelens. Dit maakt tuinieren dus de perfecte hobby in een lockdown waarin de situatie misschien wat uitzichtloos lijkt. Terwijl jij lekker aan tussen de plantjes aan het werk bent, geef je jouw bovenkamer wat extra rust. Ideaal toch?!

Reacties uitgeschakeld voor Op zoek naar een nieuwe hobby? Kweek je eigen groenten en fruit!