Tips

Op zoek naar een werkruimte? Denk hieraan!

Het afgelopen jaar zijn er tal van nieuwe ondernemingen uit de grond gestampt. Deze ondernemingen zijn allen gestart met het idee om binnen nu en enkele jaren een goedlopend bedrijf te zijn. Een van de stappen die hoort in het groeiproces van een onderneming is het vinden van een kantoorruimte. Het vinden van een kantoorruimte is echter niet gemakkelijk. In deze blog geven we je enkele tips als het gaat om het vinden van een kantoorruimte.

Blijf zoeken!

Blijf zoeken is een motto dat we graag gebruiken als het gaat om het vinden van een kantoorruimte. Dit geldt in het gehele proces. Als je nog niets hebt gevonden, dan is het logisch dat je wilt blijven zoeken. Als je een kantoorruimte hebt gevonden waar je direct in kan trekken, moet je jezelf heel goed afvragen of je het wel moet willen. Een kantoorruimte is een plek waar je je op je gemak moet voelen en waar je in alle rust moet kunnen werken. Als de ruimte waar je eventueel in kan trekken niet aan al jouw verwachtingen voldoet, blijf ook dan zoeken! Blijf zoeken tot je een ruimte hebt gevonden waar jij en je eventuele medewerkers zich comfortabel in voelen, dit zal goed zijn voor de motivatie en werksfeer. Iedereen zal na lang genoeg zoeken gelukkig vanzelf op een ruimte stuitten die aan alle verwachtingen voldoet.

Inclusief of exclusief

Nadat je een kantoorruimte hebt gevonden, dien je te onderzoeken wat allemaal wel en niet bij in de huurprijs valt. Sommige ruimtes huur je namelijk inclusief een internetverbing en de ander weer zonder internetverbinding. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld kantoormeubelen en stookkosten. Ga daarom altijd bij de verhuurder te raden wat er allemaal wel en niet onder het huurcontract valt. Zo zul je zelf nooit voor verrassingen komen te staan als je het pand daadwerkelijk kan betreden! Als het pand al redelijk richting jouw maximumprijs zat en je daarnaast ook nog eens extra dient te betalen voor internet, gas, water, electra et cetera, keer dan terug naar de tip van de vorige alinea. Blijf doorzoeken tot je een pand vindt dat naast het gevoel ook binnen jouw prijsverwachting valt.

Reacties uitgeschakeld voor Op zoek naar een werkruimte? Denk hieraan!