haren wassen zonder shampoo
Fashion

Opgelet: zo was jij jouw haren zonder shampoo!

We weten allemaal dat het niet gezond is om jouw lokken vaak te wassen en dat te veel shampoo niet goed is voor je haar én hoofdhuid. Maar je wist je ook dat je jouw haar gewoon zonder shampoo kan wassen? De flessen shampoo ruil je in voor huis-tuin-en-keuken-middelen. Lees snel verder om te ontdekken hoe je jouw lokken fris en schoon krijgt zónder shampoo!

Wel eens gehoord van de ‘no-poo’ methode? Dat betekent letter: geen shampoo. Misschien klinkt het volledig verbannen van shampoo als een ver-van-je-bed-show, maar het is zeker mogelijk! Je haren worden namelijk ook schoon met de volgende middelen die jij gewoon in je keukenkastjes kan vinden:

  • Eieren
  • Citroensap
  • Baksoda
  • Appelciderazijn
  • Kokoswater
  • Appelsap
  • Aloë Vera
https://www.dreamstime.com/raw-egg-small-white-bowl-wooden-hair-brush-lemon-juice-lemon-slice-natural-homemade-hair-treatment-zero-waste-raw-image178056623

Hoe maak je zelf Shampoo?

Bovenstaande ingrediënten hebben allemaal een reinigende werking. Daardoor werken deze producten perfect om jouw haren fris en fruitig te krijgen! Meng de ingrediënten met een beetje water of meng zelfs verschillende ingrediënten om een perfecte formule te creëren. Wees vooral experimenteel en ontdek welke combinatie goed bij jouw haar past!

Wrijf het mengsel in je haar, zoals je bij shampoo ook zou doen! Goed uitspoelen en voilà! Jouw lokken zijn weer fris en glanzend!

https://www.dreamstime.com/aloe-vera-fresh-lemon-honey-natural-facial-skin-hair-care-recipe-aloe-vera-fresh-lemon-honey-natural-facial-skin-image130596229

Wat zijn de voordelen van de ‘No Poo’ methode?

De kans is groot dat jij, net als de meesten, jouw haar veel te vaak wast. Dit is zowel slecht voor je lokken, als voor het milieu. Jouw favoriete shampoo zit namelijk vol chemicaliën waarvan we eigenlijk niet eens weten wat het doet. Raar idee om dit toch bijna dagelijks op je hoofdhuid te smeren.

Ook verdwijnen al die chemicaliën dus in het afvoerputje. Ook dat is geen goed idee! Daarnaast zijn de meeste shampoos verpakt in grote, plastic flessen. Tel maar eens hoeveel plastic flessen alleen jij al verslindt in een jaar. Goede redenen om te stoppen met shampoo dus! Je lokken wassen met natuurlijke producten is een stuk liever voor je haar én hoofdhuid.

Ben jij al klaar om jouw shampoo op te geven en één van deze natuurlijke alternatieven te proberen? Of blijf je toch liever bij jouw oude, vertrouwde shampoo?

Reacties uitgeschakeld voor Opgelet: zo was jij jouw haren zonder shampoo!