dier vrij dieet
Food,  Health

Overschakelen op een dier vrij dieet hoeft vandaag de dag geen probleem te zijn

Kiezen voor een gezonde leefstijl kun je op veel manieren invulling geven. Voldoende sporten en beweging is natuurlijk een onderdeel van een gezond bestaan, maar ook het vertoeven in de buitenlucht en een bewust gekozen dieet waarbij je grote hoeveelheden suikers en koolhydraten vermijd mag ook zeker niet ontbreken. Niks zo belangrijk als een gezonde voeding als je er zeker van wilt zijn dat je lichaam optimaal functioneren kan.

De keuze om over te stappen op een vegetarisch en waar mogelijk vegan eetpatroon was dan ook al snel gemaakt. Je lichaam heeft helemaal geen behoefte aan zoveel dierlijke producten en daarnaast wordt je fossiele brandstof bijdrage een stuk minder, dus je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. De wereld zou er namelijk een stuk anders uit zien als mensen niet zo gehecht waren aan een flink stuk vlees bij iedere maaltijd. 

Het verwijderen van dierlijke producten uit je eetpatroon maakt je gezonder

Zodoende dat je dierlijke producten vrijwel helemaal uit je dieet hebt verwijderd en er andere producten voor in de plaats hebt gekregen die je voorzien van de nodige vitaminen, proteïnen en alle andere bouwstoffen die je nodig hebt om er zeker van te zijn dat jouw lichaam optimaal kan functioneren. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer producten op de markt die je in staat stellen over te schakelen op een dier vrij dieet. 

Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld probleemloos vegan collageen vinden. Je lichaam heeft collageen nodig om je huid, spieren, botten en gewrichten elastisch te houden. Zonder deze stof zou je een stuk stijver zijn en een stuk minder makkelijk uit de voeten kunnen. Normaal gesproken maakt je lichaam deze stof aan tot ongeveer je 25ste levensjaar en daarna is het gemakkelijk te binnen te krijgen door bijvoorbeeld bouillon, vis of eieren te consumeren. 

Met vegan supplementen kan je lichaam zelf voldoende collageen aanmaken

In een dier vrij dieet kun je echter collageen supplementen gebruiken die de aanmaak van collageen door je eigen lichaam stimuleren. Op deze manier kun je op natuurlijke wijze collageen aanmaken, zonder dat je daarvoor afhankelijk moet zijn van dierlijke producten. Je kunt op deze manier dus makkelijk ervoor zorgen dat je lichaam de benodigde hoeveelheid collageen aanmaakt die nodig. 

Naast de eerder genoemde lichaamsdelen, komt collageen ook voor in de bloedvaten, op je tanden en het hoornvlies. Het wordt ook al wel de natuurlijke lijm genoemd die je lichaam bij elkaar houdt, vandaar dat het belang van genoeg collageen in je lichaam zeker niet mag worden onderschat. Door vegan collageen als supplement te gebruiken ben je er zeker van dat je genoeg collageen aanmaakt om aan je dagelijkse behoefte te voorzien!

Reacties uitgeschakeld voor Overschakelen op een dier vrij dieet hoeft vandaag de dag geen probleem te zijn