parfums kiezen. hoe weet je welke parfum het beste bij jou past
Fashion

Parfums kiezen; hoe weet je welke parfum het beste bij jou past

Parfums kiezen is soms een hele opgave. Weten welk parfum het beste bij jou past met keuze uit honderden verschillende parfums is niet altijd even gemakkelijk. Hoe bepaal je welke geur passend is en hoe kun je het beste een parfum kiezen? Om je hierin te ondersteunen hebben we enkele handige tips voor je. Zo kan jij gemakkelijk en snel parfums kiezen welke echt bij jouw passen.

Nooit meer dan vier parfums testen

Als je parfums gaat testen kun je het beste een parfum kiezen welke past bij jouw smaak. Kortom een parfum wat voor jou lekker ruikt. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet is het aan te raden niet meer dan vier parfums te testen. Test je er meer dan is je neus niet meer ingesteld op het goed ruiken en onderscheid maken tussen al de geuren die op je afkomen.

Test op verschillende momenten

De geur van een parfum hangt sterk af van je eigen lichaamsgeur. Een bepaald parfum kan bij een persoon totaal anders ruiken dan bij een ander. Lichaamswarmte speelt hierbij ook een grote rol. Doordat de geur zo afhangt van je lichaam is het raadzaam om op verschillende momenten van de dag een nieuw parfum te testen. Loop in de ochtend, middag en avond de parfumerie in en test een bepaalde geur zo op verschillende momenten van de dag. Hierdoor kan je beter ruiken of het parfum echt goed bij je past.

Test op de huid

Zoals we net al aangaven speelt jouw huid en de geur ervan een grote rol bij de uiteindelijke geur van het parfum. Een parfum kiezen doe je dan ook het best als je de geur op je huid beoordeeld. De papiertjes waarop men de parfums spuit zijn enkel handig als je veel verschillende geuren van plan bent te testen. Aangezien je het beter is niet meer dan vier parfums te testen, doe je er beter aan de parfums op je huid te spuiten en zo de geur te beoordelen.

Test voor het eten

Als je net gegeten hebt dan ruik je minder goed, daarom is het handig te testen voordat je iets eet. Op deze manier is je geur tijdens het testen optimaal. Mocht je toch toevallig net wat gegeten hebben en je komt langs een parfumerie, wacht dan even met het uitproberen van al die nieuwe parfums. Het beste is minimaal twee uur te wachten na het eten voordat je een parfum gaat beoordelen.

Zoek in een bepaalde groep

Parfums zijn onderverdeeld in bepaalde geurnoten. Elk parfum heeft een bepaalde boventoon dit is bijvoorbeeld een: frisse -, florale -, oriëntaalse – en houtachtige boventoon. Test eerst enkele parfums uit verschillende groepen, kies de boventoon welke je het meest aanspreekt en zoek vervolgens in die toon naar jouw ideale parfum. Parfums kiezen zal met deze tips wat gemakkelijker zijn, ga dus snel op zoek en laat je neus genieten van die ene perfecte geur!   

Reacties uitgeschakeld voor Parfums kiezen; hoe weet je welke parfum het beste bij jou past