leuke-paasdecoratie
Interior,  Tips

Pasen in huis: dit is de leukste paasdecoratie

Heb jij de heerlijke chocolade paaseitjes al gespot in de supermarkt? In tal van winkels wordt de paasdecoratie zelfs al volop tentoongesteld. Gaande van paaseieren voor in de paastak tot leuke haasjes en mooie tulpen. Er zijn verschillende manieren om Pasen in huis te brengen. Wij zetten de leukste paasdecoratie op een rijtje zodat je binnen no time kunt genieten van de vrolijke paassfeer in huis!

1. Pasen in huis: een paastak 

De bekendste paasversiering in Nederland is absoluut de paastak. Deze tak wordt helemaal versierd met leuke paasversiering zoals kunststof paaseieren en kuikentjes. Tegenwoordig kan je makkelijk een paastak met versiering in de winkel kopen. Je kunt natuurlijk ook zelf een paastak maken, dat is meteen een stuk origineler! Maar hoe doe je dat: een paastak maken? 

Als je een kronkelwilg of kronkelhazelaar in de tuin hebt staan, hoef je alleen maar een geschikte tak uit te kiezen, deze af te knippen en te versieren. Wanneer je deze boom niet in je tuin hebt staan of simpelweg geen tuin hebt, dan kan je alsnog een paastak kopen in de winkel. Daarna ga je zelf aan de slag met het leukste deel: het versieren van de paastak! In de winkel kan je mooie paasversiering kopen, maar je kunt ook zelf paastak versiering maken. Op het internet vind je tal van inspiratie, kijk maar eens rond!

2. De leukste paasdecoratie 

Als je aan Pasen denkt, dan denk je waarschijnlijk direct aan vrolijk gekleurde eieren. Net als leuke haasjes, kuikentjes en kippen. Maak dan ook zeker gebruik van deze dieren om Pasen in huis te brengen. Vandaag de dag kan je deze paasdecoratie gewoon in de winkel kopen. Je vindt de dieren in allerlei formaten en materialen! Daarnaast kan je de ramen versieren met tekeningen van eieren om zo een paassfeer te creëren. Heb je kinderen? Dan is paaseieren schilderen wellicht een leuk idee! Je kunt deze eieren daarna in bloemstukken of mandjes verwerken en deze op de eettafel, salontafel of vensterbank zetten. De paassfeer in huis halen is makkelijker dan je denkt!

3. De lente in huis

Tenslotte is Pasen een echt lentefeest. Dit betekent dat het tijd is voor een nieuw lente interieur! Naast paasdecoratie is het ook ontzettend leuk om mooie lentebloemen in huis te halen. Zo zijn narcissen en tulpen ideaal om je woning op te fleuren. Hiermee breng je niet alleen de lentesfeer en paassfeer, maar ook meer leven in huis. Iedereen wordt immers blij van een beetje kleur in huis, toch? Als we denken aan kleuren, dan mogen mooie pasteltinten zeker niet ontbreken in je paasdecoratie. Onderstaande afbeelding is daar een prachtig voorbeeld van!

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om Pasen in huis te halen? Check dan zeker deze superleuke paasdecoratie!

Reacties uitgeschakeld voor Pasen in huis: dit is de leukste paasdecoratie