Pijnlijke voeten of knieën?
Je staat er eigenlijk nooit bij stil. Tijdens een leven leggen voeten zo rond de 185.000 kilometer af. Dus voordat je overlijdt, heb je theoretisch ongeveer vier keer rond de wereld gelopen. Dat laat bij veel mensen z’n sporen na. Soms gaan we er té vanzelfsprekend vanuit dat onze voeten en gewrichten het altijd maar blijven doen. Helaas laat de praktijk een ander verhaal zien. Pijnlijke voeten, geblesseerde en overbelaste pezen en slijtage aan de gewrichten komt helaas vaker voor dan we denken. Dat komt vaak dooreen verkeerde manier van lopen. Gelukkig valt hier wel iets aan te doen. Je kunt dan terecht bij een podotherapeut. Want hoe vervelend is het niet als je bij het traplopen een gevoelige knie hebt, of als je in de ochtend last hebt van stijve voeten of een pijnlijke achillespees.
Wat kun je verwachten?
Een podotherapeut is een medisch geschoolde professional en heeft een registratie in het BIG-register. Het is een beschermd beroep. Een podotherapeut helpt je als je last hebt van een stand-afwijkingen van je voeten, als je pijn hebt tijdens het lopen of als je tenen of nagels verkeerd staan.
Maar je kunt naar een podotherapeut als je voeten overbelast zijn en je pijn hebt aan je enkel(gewricht), knie(gewricht) of heupen. Een groot deel van gewrichtsklachten en last van je onderrug kan komen door een verkeerde houding of een verkeerde manier van lopen. Een podotherapeut helpt je met het verbeteren van je houding, zodat je minder pijn hebt en voorkomt verdere slijtage aan je gewrichten. Een podotherapeut kan je bovendien speciaal schoeisel aanmeten, zoals zooltjes, waardoor je automatisch een gezondere houding krijgt tijdens het lopen.
De podotherapeut Zaandam
Woon je in Zaandam en wil je graag een keer langs een podotherapeut dan kun je via een verwijzing van de huisarts terecht bij de podotherapeut Zaandam maar je kunt ook rechtstreeks contact opnemen. Ze zorgen voor voldoende tijd om je voeten, gewrichten en houding goed te kunnen observeren. Ze luisteren naar je klachten en je verhaal zodat ze een goed beeld krijgen van je dagelijkse bezigheden en de knelpunten voor je bewegingsapparaat. Pijnklachten zijn vervelend en belemmeren je in je dagelijks leven. Dat geldt voor kinderen maar ook voor ouderen.