planten in de slaapkamer
Health,  Living

Planten in de slaapkamer, zowel gezond als mooi!

Als je je slaapkamer wilt opfleuren zijn planten in de slaapkamer een goed idee. Er zijn veel leuke opties, zoals een palmlelie of een olifantsoor. Deze planten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook nog eens gezond! Lees snel verder in dit artikel voor de voordelen van planten in de slaapkamer en de leukste opties voor een kamerplant in jouw slaapkamer.

Zorg voor een fijne luchtkwaliteit

Planten in de slaapkamer zijn erg mooi, dat is over het algemeen wel bekend. Maar wist je dat het ook gezond is? Tegenwoordig zijn onze woningen namelijk erg goed geïsoleerd, waardoor je sneller last krijgt van droge lucht en een tekort aan zuurstof. Gelukkig hebben veel planten een luchtzuiverende werking. Deze luchtzuiverende planten nemen schadelijke stoffen op in hun bladeren, slaan deze op in de plant of wortel en breken deze schadelijke stoffen af. Daarnaast geven planten natuurlijk ook zuurstof af. Planten in de slaapkamer zorgen dus voor een beter luchtkwaliteit met meer zuurstof. Hierdoor voorkom je klachten zoals hoofdpijn en slaapproblemen.

Creëer een frisse uitstraling

De juiste planten in de slaapkamer zorgen voor een frisse uitstraling. Deze frisse uitstraling draagt bij aan een goed uitgerust gevoel wanneer je wakker wordt en het zorgt ervoor dat je s’ochtends een stuk energieker je bed uitstapt. Planten dragen bij een een frisse en warme sfeer in je slaapkamer, waardoor je slaapkamer dat gewenste rustgevende gevoel krijgt. Let wel op als je huisdieren of kinderen hebt. Bepaalde planten zijn namelijk giftig. Zo zijn lelies bijvoorbeeld gevaarlijk voor katten en is de hortensia gevaarlijk voor baby’s.

De leukste planten voor in de slaapkamer

Ben je helemaal overtuigd van de gezonde aspecten en de mooie uitstraling van kamerplanten? Dan ben je vast benieuwd naar leuke opties voor je eigen slaapkamer. De twee meest opvallende mogelijkheden zijn de Yucca of een geldboom. De palmlelie, ook wel Yucca genoemd, is een erg populaire keuze. Het is een mooie plant met een grote, stevige stam en sterke bladeren. Bovendien is een Yucca ook nog erg onderhoudsvriendelijk. Een andere keuze is de geldboom, oftewel een Pachira aquatica. In het verre oosten gelooft men dat de bladeren van deze plant geld kunnen vangen. Dat kunnen we je niet garanderen, maar het is tóch een erg leuke keuze. Deze plant kan namelijk erg groot worden en ziet er dus erg bijzonder uit. Heerlijk om naar te kijken én goed voor je gezondheid!

Reacties uitgeschakeld voor Planten in de slaapkamer, zowel gezond als mooi!