Health

Plogging oftewel rommelrennen de nieuwste trend!

Naast afvallen ook nog eens iets goeds doen voor het milieu

Wil jij graag afvallen en daarom (meer) gaan hardlopen? Combineer een gezonde levensstijl met een gezond milieu. Hoe? Door te gaan voor plogging. Plogging, ook wel ‘plogga’ genoemd, is een nieuwe trend die helemaal uit Zweden over is komen waaien. Het is een samenstelling van de woorden ‘jogging’ (joggen) en ‘plocka’ (Zweeds voor pakken/verzamelen). Kortgezegd ga je afval opruimen tijdens het hardlopen. Het is dus niet alleen goed voor je eigen lichaam, maar ook nog eens goed voor het milieu en de wereld. Dat klinkt als een creatieve oplossing en een win-winsituatie. Dus hup, trek je hardloopschoenen aan en ga afval opruimen tijdens het rennen.

plogging

Afval verzamelen tijdens het sporten, hoe werkt het?

De hype afval opruimen tijdens het hardlopen is begonnen in Zweden maar is vandaag de dag vrijwel overal ter wereld bekend en populair. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Instagram en zoek op ‘#plogging’. Iedereen laat vol trots zijn of haar buit zien. Plastic flesjes, zakjes chips, snoeppapiertjes en karton, het wordt allemaal verzameld. En zeg nou zelf, wanneer jij doet aan afval opruimen tijdens het rennen wil je dat ook aan iedereen laten zien, toch? In Frankrijk zijn er zelfs al zogenoemde plogginggemeenschappen ontstaan. Zij willen er alles aan doen om het land zo schoon mogelijk te houden.

wat is plogging

Waarom afval verzamelen tijdens het sporten zo populair is

Niet zo gek dat plogging een wereldwijde trend aan het worden is. De hele wereld heeft immers last van rondzwervend vuil en achtergelaten afval. Naast het feit dat het enorm vaak op sociale media gedeeld wordt, is plogging ook populair omdat het een extra toevoeging is aan je work-out. Allereerst train je, doordat je zo nu en dan moet bukken, meer en andere spiergroepen. Dat bukken brengt ons meteen op het tweede extraatje. Door die rustmomenten lijkt het op een soort intervaltraining en intervaltrainingen verbeteren zowel je vetverbanding als je conditie. Na dat rondje hardlopen zul je niet alleen blij zijn dat je die extra calorieën verbrand hebt, maar ook dat je de natuur weer een stukje mooier gemaakt hebt. En ohja, vergeet natuurlijk niet een plastic tas of vuilniszak mee te nemen en eventueel een paar handschoenen. Pas dan hoor je er als hardloper echt bij!

Reacties uitgeschakeld voor Plogging oftewel rommelrennen de nieuwste trend!