Pluisjes van je trui verwijderen
Fashion

Pluisjes van je trui verwijderen: 5 handige tips

Met het koude weer van de afgelopen weken greep je waarschijnlijk dikwijls naar je favoriete trui. Door vaak dezelfde trui te dragen en te wassen, kunnen er echter vervelende pluisjes ontstaan. Hierdoor ziet je trui er al snel oud uit, terwijl je hem misschien nog niet zo lang hebt. Hoe kom je er vanaf? Pluisjes van je trui verwijderen doe je met deze vijf tips!

1. Pluizendief

Je bent zeker niet alleen met dit probleem want er is zelfs een speciaal apparaatje uitgevonden om de pluisjes van je trui te verwijderen: een pluizendief. De pluizendief wordt ook wel pluizentondeuse genoemd. Met deze handige tool scheer je de pluisjes makkelijk af. Of er dan geen gaten in de trui komen? Gelukkig niet, aan de pluizendief zit namelijk een beschermkapje vast dat de kans op beschadiging voorkomt. Het is wel belangrijk dat je jouw trui op een vlakke ondergrond legt en dat je met de pluizendief niet te hard op de stof drukt. 

2. Pluizenborstel

Je kan ook een pluizenborstel gebruiken om pluisjes van je trui te verwijderen. Dit is een borstel met een fluwelen stuk stof waar de pluisjes aan blijven plakken. De beste manier is om steeds naar dezelfde kant te borstelen over je trui om pluisjes te verwijderen. Na gebruik maak je de pluizenborstel makkelijk schoon door met je hand in tegengestelde richting over de borstel te gaan. Zo komen de pluisjes makkelijk van de borstel af. Een pluizenborstel werkt vooral goed bij pluisjes die reeds los zitten. Als de pluisjes nog aan de kleding vastzitten, werkt een pluizenborstel niet altijd goed. Dan kan je beter één van de andere tips toepassen.

3. Plakband of kledingroller

Ook met een rolletje plakband kan je pluisjes verwijderen. Wikkel een beetje plakband rond jouw vingers met de klevende kant naar buiten en strijk ermee over de stof. Je zal zien dat de pluisjes lossen en aan de plakband blijven zitten. Lijkt de tip met de plakband je teveel gedoe? Dan kan je ook gewoon een kledingroller aanschaffen. Dit is een rol waar een soort plakband omheen zit. Wanneer je jouw favoriete trui van alle pluisjes wil ontdoen, leg je hem best op een vlakke ondergrond. Daardoor heeft deze handeling het beste effect. 

4. Nagelschaartje

Als je slechts een paar pluisjes op je trui hebt, hoef je niet meteen te panikeren. Mocht de slijtage je toch irriteren, kan je ervoor kiezen om die vervelende pluisjes er met een nagelschaartje af te knippen. Ga hierbij wel rustig te werk zodat je geen gaten in je trui knipt, want dan kan je je favoriete trui meteen weggooien.

5. Diepvriezer

Stop een (nieuwe) wollen trui in een gesloten plastic zak en leg deze 24 uur in de diepvriezer. Zo voorkom je dat de trui gaat pluizen. Deze tip werkt trouwens ook om stoffen zachter te doen aanvoelen. Je trui is dus niet alleen pluisvrij, maar ook weer heerlijk zacht!

Zo, dit zijn vijf handige tips om pluisjes van je trui te verwijderen. Wil je in de toekomst graag pluisjes voorkomen? Was je trui dan altijd binnenstebuiten. Pluisjes ontstaan namelijk door wrijving met andere kledingstukken. Door jouw trui binnenstebuiten te draaien, vormen de pluisjes zich vanaf nu aan de binnenkant. Geen kat die het ziet! Verder helpt het ook om een pluisgevoelige trui tijdens het wassen in een speciale waszak te stoppen. Daardoor komt jouw favoriete trui niet rechtstreeks in aanraking met bijvoorbeeld een mom jeans. Succes!

Reacties uitgeschakeld voor Pluisjes van je trui verwijderen: 5 handige tips