polycarbonaat
Living

Polycarbonaat kanaalplaten zijn uitermate geschikt voor je nieuwe carport

Toen je vorig jaar besloot om je garage om te bouwen tot kantoorruimte, zat er niks anders op dan je auto buiten op de oprit te laten staan. Je had hierbij eigenlijk geen problemen voorzien, maar je merkt dat het voortdurend buiten staan van je auto de lak en de bekleding niet ten goede kwam. Weer gerelateerde zaken zoals natte bladeren en voortdurend zonlicht, maakten dat je wagen toch iedere keer meer te lijden kreeg. 

Zodoende dat je hebt besloten om komend voorjaar aan de slag te gaan met een overdekte parkeerruimte, zodat je auto niet meer hoeft te lijden onder de effecten van de verschillende jaargetijden. Het bouwen van een carport hoeft daarnaast ook niet zo bijzonder veel te kosten en het valt gemakkelijk te realiseren. Het dak kan probleemloos aan de muur en de garage bevestigd worden, waardoor je vrij gemakkelijk het dak kan installeren. 

De naam is gebaseerd op de holle ruimtes, die kanaal of tunnel worden genoemd

De meest voor de hand liggende materiaal keuze voor het dak is polycarbonaat kanaalplaat

Deze speciale platen worden ook wel tunnelplaten genoemd, vanwege de manier hoe ze zijn gefabriceerd. Het zijn vlakke doorzichtige dakplaten van verschillende lagen kunststof waartussen schotjes zijn geplaatst. De hierdoor gecreëerde holle ruimtes die van de ene naar de kant lopen worden ook wel kanalen of tunnels genoemd, waar de verschillende naamgevingen dan ook op zijn gebaseerd. 

De platen van polycarbonaat zijn ideaal: ze zijn tot wel 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Bovendien zijn de platen geschikt voor ieder weertype en zijn ze aan een kant voorzien van een beschermende UV laag, zodat ze na jarenlang gebruik niet verkleuren en niet verharden. Als bijkomend voordeel is dat ze geen risico opleveren bij brand, omdat het materiaal waarvan de platen vervaardigd zijn brandveilig en zelfdovend is. De platen kunnen daarnaast hoge temperaturen aan. 

De installatie van de dakplaten is met een doordacht systeem erg gemakkelijk

De installatie van dakplaten van polycarbonaat is heel eenvoudig. Met een speciaal aluminium muurprofiel kun je de platen probleemloos aan de muur bevestigen. Mocht je verschillende platen naast elkaar gebruiken, dan kun je deze naadloos aan elkaar aansluiten met een speciaal koppelprofiel. De zijkanten van de platen kunnen met een speciaal aluminium zijprofiel, ook wel eindprofiel genoemd, aan de muur worden bevestigd. 

Alvorens de platen te installeren doe je er verstandig aan de openingen af te plakken met speciale damp tape. Hiermee voorkom je dat er ongedierte in de open ruimtes van de platen terecht komt. Houd er bovendien ook rekening mee dat je bij het gebruik van de polycarbonaat platen een afschot van 15 centimeter moet inrekenen. Zo niet dan kan er mogelijk condens ontstaan in de platen, waardoor groene algengroei wordt veroorzaakt en de platen hun transparantie verliezen. 

De dakplaten zijn eenvoudig en op maat te bestellen op het internet

Wanneer je weet hoe groot je polycarbonaat dakplaten moeten zijn, kun je deze eenvoudig online bestellen. Ze worden dan precies op maat voor je gezaagd en binnen enkele werkdagen thuis afgeleverd. Mocht je vervolgens zelf nog aan de slag willen gaan, dan is het een bijkomend voordeel dat polycarbonaat eenvoudig te bewerken is. Je kunt het materiaal zonder problemen zagen of boren, mocht je ergens de nodige aanpassingen noodzakelijk achten. 

Een nieuwe carport wordt dankzij het gebruik van polycarbonaat kanaalplaten geen tijdrovende en dure onderneming. Met een degelijke installatie kun je binnen een paar dagen een dak neerzetten, waarmee je je auto in de toekomst eenvoudig kunt beschermen tegen uiteenlopende weersomstandigheden!

Reacties uitgeschakeld voor Polycarbonaat kanaalplaten zijn uitermate geschikt voor je nieuwe carport