op-bestemmingen-aan-de-Middellandse-Zee
Fashion

Reisinspiratie: 7 top bestemmingen aan de Middellandse Zee

Ben je helemaal gek van vakanties en bovendien erg gecharmeerd van vakantiebestemmingen aan de Middellandse zee? Wil je een vakantie op een unieke locatie? Lees dan vooral even verder. Wij geven je hieronder, in willekeurige volgorde, zeven topbestemmingen die een bezoek meer dan waard zijn.

Gozo

Dit Maltese Eiland met zijn ruige kliffen ligt ten zuiden van Sicilië. Hier is het nog heerlijk rustig. Rabat is de sfeervolle hoofdstad. Verder vind je er de oude megalithische tempels en de betoverende Blue Hole. Wedden dat je al snel verliefd bent op de okergele huizen?

Puglia

Deze streek ligt in de zogenaamde hak van Italië en de streek is veel minder toeristisch dan andere streken. De streek heeft prachtige plekjes, mooie kustplaatsen, massa’s uitgestrekte vlaktes met olijfbomen en wijngaarden. Veel traditionele dorpjes met eeuwenoude straatjes en gebouwen zijn goed bewaard gebleven. Typerend voor Puglia zijn de authentieke trulli’s, de huisjes met een kegelvormig dak.

Samos

Dit bergachtige, groene en vruchtbare Griekse eiland is authentiek en gelukkig is hier nog geen massatoerisme. Verder heeft Samos mooie stranden en leuke pittoreske dorpjes. Hier wordt ook de beroemde Samos wijn, gemaakt van muskaatdruiven, geproduceerd. Ga eens lekker wandelen langs grotten en kloosters op de Kermis berg.

Catalonië

Deze veelzijdige Spaanse streek moet je beslist aandoen. Bruisend Barcelona behoeft geen krans meer, maar ook de mooie stranden aan de Costa Brava of de noordelijker gelegen Spaanse Pyreneeën maken de streek de moeite waard. Het heerlijke Catalaanse eten en drinken maken het helemaal af.

Côte d’Azur

De Franse Mediterrane kust is natuurlijk bekend om glamoureuze bestemmingen als Cannes en Saint-Tropez. Toch kun je hier helemaal tot rust komen of lekker wandelen. De Côte d’Azur behoort zeker tot de mooiste regio’s in Frankrijk. Je vindt er historische forten en kloosters en rustige stranden en eilanden.

Zakynthos

Dit Griekse eiland heeft azuurblauw water, schitterende kalkrotsen en karakteristieke witte huizen en een heerlijke sfeer. De gezellige hoofdstad Zakynthos-stad kent diverse bezienswaardigheden en biedt een prachtig uitzicht op het schiereiland Vassilikos. Ga lekker weg van de massa en ga het water op! Breng vooral een bezoekje aan schildpaddeneiland Marathonisi of ga snorkelen in de heldeblauwe, warme zee.

De Camargue

Deze geweldige streek ligt in het zuiden van Frankrijk nabij de Middellandse Zee en behoort absoluut tot de mooiste regio’s in Frankrijk. Dit moerassige natuurgebied met zijn vele zoutvlaktes herbergt veel tropische vogels, waaronder honderden flamingo’s. Je komt er vast de wilde paarden tegen. Hier worden geheel geweldloze stierenvechten gehouden.

Reacties uitgeschakeld voor Reisinspiratie: 7 top bestemmingen aan de Middellandse Zee