Travel

Reizen in Tanzania

Wil je een unieke ervaring opdoen op het Afrikaanse continent, dan mag je een rondreis door Tanzania zeker niet missen. Zorg dat je de belangrijkste bezienswaardigheden op een lijstje zet om te doen. Hier vind je alvast enkele goede ideeën om mee te nemen.

Zanzibar Eiland

Dit is een cultuurrijk eiland waar je een oude stad vindt met moskeeën, leuke bazaars en andere diverse leuke hoekjes waar je interessants vindt. Voor de zeeliefhebbers is dit de plek om te zijn: dit is de plek met één van de mooiste duikplekken waar je terecht kunt. Daarbij word je vergezeld door diverse prachtige witte stranden met palmbomen. Al met al mag deze plek niet ontbreken op de lijst van bezienswaardigheden in Tanzania.

Reizen in Tanzania

Kilimanjaro gebergte

Dit is voor de echte durfal die de rondreis door Tanzania maakt: door de route te nemen naar het Kilimanjaro gebergte ga je als het ware door diverse weertypes heen om uiteindelijk aan de top, die enkele kilometers hoog is, snijdende kou en sneeuw te trotseren. Je waant je door bossen, woestijnen en ontmoet diverse bevolkingsgroepen, waardoor reizen in Tanzania echt een unieke belevenis is.

Selous Game Park

Als je tijdens het reizen in Tanzania graag veel wilt zien van de dieren, dan is dit de plek waar je echt moet zijn. Dit is het grootste park wat je kunt vinden in Afrika waardoor je ook wel even zoet zult zijn. Zorg in ieder geval dat je met diverse trips en excursies meegaat om de beste locatie te zien, het gebied is te groot om alleen rond te reizen. Je zult in ieder geval de bekende savanne dieren tegenkomen die je zou verwachten. Erg leuk om dan foto’s te schieten en deze unieke momenten te bewaren.

De krater Ngorongoro

Nog een zeer goede optie op de lijst van bezienswaardigheden in Tanzania is een enorme krater, ook wel de Ngorongoro krater genoemd. Ook hier zul je een enorm aanbod aan flora en fauna vinden, het is zelfs één van de drukste gebieden waar wilde dieren rondlopen.

rondreis door Tanzania

Lake Victoria

Dit is het grootste meer van Afrika, zeker ook de moeite waard om te bezoeken via een georganiseerde trip. Je bereikt via het meer ook diverse bekende plekken. Zo kan je, naast je reizen in Tanzania, ook de overstap maken naar andere gebieden en hier verder een mooie rondreis maken. De keuze is aan jou.

Dar es Salaam

Wil je graag de cultuur ontdekken van steden? Dan is een trip in Dar es Salaam ook iets wat je zeker moet gaan doen tijdens het reizen in Tanzania! Er valt in deze hoofdstad enorm veel te vinden op het gebied van winkels, monumenten en andere bezienswaardigheden.

Reacties uitgeschakeld voor Reizen in Tanzania