Travel

Reizen naar Canada? Hoe vraag je een ETA aan?

Hoe verkrijg ik de toelatingsvoorwaarde (ETA) om het grondgebied van Canada te betreden

Vliegt u binnenkort naar of via een Canadese luchthaven, dan zoekt u mogelijk informatie over reisdocumenten die u moet meenemen? Net als alle andere landen vereisen de wetten van Canada dat inwoners en niet-ingezetenen bepaalde documenten hebben wanneer ze naar Canada reizen, hetzij over land, over zee of door de lucht. Canada staat bekend als een van de meest toegankelijke landen voor burgers en immigranten van over de hele wereld. Er zijn niet veel documenten nodig om naar Canada te reizen of er doorheen te reizen. In feite is alles wat je nodig hebt een ETA om naar Canada te vliegen. Hoe je een ETA aanvraag kan indienen, lees je in dit blog.

Wat is een elektronische reisvergunning voor Canada (ETA)?

Op het internet vind je heel veel informatie over de Canadese reisvereisten. Mogelijk bent u stukjes en beetjes informatie over de nieuwe autorisatie tegengekomen. Als dit het geval is, hebt u zich waarschijnlijk afgevraagd wat een ETA is. Nou, een ETA is een vereiste van de Canadese overheid voor mensen die via Canada door de lucht reizen of die een verblijf inlassen in Canada. Naast deze reisvergunning is een geldig paspoort nodig. De ETA is een eenvoudige online controle dat uw intentie om te reizen of doorvoer door Canada verifieert. De vergunning is gekoppeld aan uw paspoortinformatie waardoor u gemakkelijk naar of door Canada kunt reizen. Andere vereisten bij de aanvraag, zijn de gebruikelijke dingen zoals een correct e-mailadres, een creditcard of betaalpas om de aanvraag online in te dienen.

Hoe aanvragen?

Een visum voor Canada aanvragen is vrij eenvoudig, net als de details die gevraagd worden bij het indienen van de autorisatie. Het mooie is dat zodra u de autorisatie krijgt, u zo vaak als u wilt naar Canada kunt reizen omdat de geldigheidsperiode tot 5 jaar kan lopen. Bovendien worden de applicaties voor de ETA snel verwerkt. Alhoewel u beter geen risico’s neemt om de aanvraag tijdig in te dienen, is het mogelijk dat u uw verblijfsvergunning binnen enkele uren ontvangt.

Nuttige informatie

Het aanvragen van een ETA verloopt vrij soepel en gemakkelijk, zeker via een site zoals etacanada-aanvragen.nl. Voor slechts €17,- (inclusief consulaire kosten) kunt u 24 uur per dag online in het Nederlands uw ETA aanvragen.  Normaal gesproken ontvangt u binnen enkele minuten, nadat u de aanvraag hebt ingediend, feedback van de betreffende instantie.

Reacties uitgeschakeld voor Reizen naar Canada? Hoe vraag je een ETA aan?