Renovatietrends die in 2023 populair zullen zijn
Interior

Renovatie trends die in 2023 populair zullen zijn

Een van de leukste aspecten van het bezitten van een huis is het aanbrengen van wijzigingen om het echt als het jouwe te laten voelen. Of je nu de badkamer verbouwd, een omheining installeert of het sanitair bijwerkt, een renovatie kan een grote impact hebben op hoe we thuis leven, en trends in woningrenovatie kunnen het huisontwerp voor de komende jaren beïnvloeden.

In 2023 zijn er een paar dingen waarover wij het eens zijn dat ze de renovatie trends zullen beïnvloeden. De pandemie heeft bijvoorbeeld de manier veranderd waarop mensen werken en tijd thuis doorbrengen en we kunnen verwachten dat die veranderingen weerspiegeld zullen worden in de renovaties die mensen in het nieuwe jaar prioriteit geven.

In combinatie met stijgende materiaalkosten en torenhoge huizenprijzen voorspellen experts dat renovaties gericht op het verhogen van comfort en functionaliteit in huis groot zullen worden. Nu de inflatie nog steeds stijgt, zullen de meeste mensen zich niet haasten om grote projecten op te pakken. Mensen richten zich eerder op kleinere projecten, zoals het repareren van een kapot hek of het repareren van bepaalde zaken. Als projecten worden aangenomen, verwachten we dat ze worden voltooid naast een gerelateerde reparatie of noodzakelijke upgrade, zoals het combineren van een tegelproject met een pijp reparatie in de badkamer.

Dus, wat kunnen we verwachten als het gaat om trends in woningrenovatie in het nieuwe jaar? Hier zijn enkele trends op het gebied van woningrenovatie waarvan wij voorspellen dat ze groot zullen worden in 2023.

Kantoor aan huis

Nu steeds meer mensen regelmatig vanuit huis werken, verwachten we dat de renovatie van het thuiskantoor in 2023 groots zal zijn. We zien een specifieke trend waarbij schuren en garages worden gebouwd of omgebouwd tot thuis kantoorruimtes. Hierdoor kunnen mensen die een standaard baan van 9 tot 5 werken, vanuit het comfort van hun huis werken. Professionals zoals fysiotherapeuten, psychologen, artiesten of muziekdocenten hebben het gemak thuis te kunnen werken zonder commerciële ruimte te hoeven kopen of huren.

Renovatie trends die in 2023 populair zullen zijn

Buiten leefruimtes

Nu er meer tijd thuis wordt doorgebracht, willen mensen waar mogelijk de leefruimte maximaliseren, ook buitenshuis. Zeker als het weer in de lente beter wordt, verwachten we dat renovaties buiten aan bod komen. We voorspellen dan ook dat projecten zoals terrassen, patio’s en tuinen in 2023 allemaal groot zullen zijn, aangezien mensen comfortabele en functionele buitenruimtes willen creëren. Dit kan het installeren van buitenkeukens en amusement ruimtes zijn!

populaire renovatietrends

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie zal in 2023 bovenaan de agenda staan ​​van mensen, omdat ze de energiekosten willen verlagen en hun huis milieuvriendelijker willen maken. Dit zorgt voor een extra stimulans om in het nieuwe jaar energie-efficiënte woningverbeteringen door te voeren. Met de installatie van zonnepanelen verwachten we dat we in 2023 een enorme verschuiving naar zonne-energie zullen zien.

Badkamer- en keuken upgrades

Keukens en badkamers zijn veel gebruikte delen van het huis en met een toenemende focus op praktische en functionele renovaties die in 2023 worden verwacht, zullen deze ruimtes prioriteit krijgen. Verwacht dat projecten zoals het bijwerken van kasten, het verwisselen van werkbladen, het toevoegen van verlichtingsarmaturen, het vervangen van kranen en het vervangen van oude apparaten centraal staan ​​in het nieuwe jaar. Denk ook aan verborgen koelkasten, vaatwassers, en kasten die naadloos opgaan in hun omgeving. Wij zijn dol op deze trend omdat alles op de daarvoor bestemde plek blijft.

Verder zal het aanpassen van je huis aan het leven van meerdere generaties in 2023 een grote renovatie trend blijven. Onder één dak wonen als kinderen terugkomen of bejaarde ouders intrekken bijvoorbeeld. Om aan deze verandering tegemoet te komen, herconfigureren veel mensen hun kamers… sommigen voegen aparte ingangen en keukens toe, terwijl anderen zelfstandige appartementen creëren.

populaire renovatie trends

Ongeacht de renovatie trends die voor 2023 worden voorspeld, zijn wij het erover eens dat prioriteit geven aan projecten die zinvol zijn voor jouw huis en gezin, het belangrijkste zijn om in gedachten te houden. Trends komen en gaan, maar uiteindelijk moet je huis goed functioneren voor jou, dus als een trend niet bij je levensstijl past, hoef je daar niet aan mee te doen!

Reacties uitgeschakeld voor Renovatie trends die in 2023 populair zullen zijn