rondreizen door sri lanka
Travel

Rondreizen door Sri Lanka

Rondreizen door Sri Lanka

De leukste reisbestemming voor aankomend jaar is Sri Lanka. Rondreizen door Sri Lanka moet ook op jouw travelbucketlist staan. Het is een hele opkomende bestemming die met het jaar populairder wordt. Omdat het nog een vrij nieuwe populaire reisbestemming is hebben wij het één en ander voor je uitgezocht en de leukste route door Sri Lanka voor je uitgestippeld.

Reisroute Sri Lanka

Wanneer je jouw reisroute door Sri Lanka maakt is het belangrijk rekening te houden met de vluchthaven waar je arriveert. Vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol Airport zal dit hoogstwaarschijnlijk het vliegveld in Colombo zijn. Vanaf Colombo kun je het beste de taxi naar het nabijgelegen Negombo pakken. Negombo is een stad die grenst aan Colombo maar het is er wat gemoedelijker en toeristvriendelijker dan Colombo.


Er is niet bijzonder veel te doen in Negombo maar het is een goede plaats om na je vlucht heerlijk in een hotel te vertoeven. Voordat je doorreist is het wel tof om de vismarkt te bezoeken. Je zult een ware cultuurshock krijgen maar het is tegelijkertijd ook de moeite waard. Je zult direct een beter beeld hebben van de lokale cultuur en de toon voor je reis zal er ook mee gezet worden.

route door sri lanka

Reis door naar Dambulla, vanaf Negombo duurt dit met de bus ongeveer 3 uur. In Dambulla kun je veel oud historische monumenten bezoeken. Je zult veel over de geschiedenis van Sri Lanka en de lokale volkeren leren. Blijf hier ook een nachtje slapen.

reisroute sri lanka


De volgende dag kun je doorreizen naar Sigiriya. Sigiriya staat bekend om de grote ‘leeuwenrots’ die je kunt beklimmen. Als je eenmaal de top bereikt hebt van deze hoge rots heb je een fantastisch mooi uitzicht. Tip: Ga er zo vroeg mogelijk heen en vermijd de grote toeristenstroom. Na de klim kun je doorrijden naar het Kaudulla National Park. Baden met olifanten en deze samen met de verzorger wassen zal een ervaring worden om nooit te vergeten.

Een route door Sri Lanka zal natuurlijk niet compleet zijn als je niet ergens tussendoor ook een magisch mooi strand bezoekt. Eén van de mooiste stranden van Sri Lanka is toch wel het strand van Trincomalee. Nilaveli Beach heeft helder blauw water, wit zand en als highlight kun je er zelfs walvissen spotten.
Zelf het water induiken? Pak dan je snorkelgear en ga snorkelen rondom Pigeon Island.
Is je reisroute Sri Lanka nog niet compleet? Dat snappen we. Er is zo ontzettend veel te doen. Als je nog tijd over hebt en geinteresseerd bent in de lokale cultuur bezoek dan ook zeker Polonnaruwa Kandy. Deze heilige plek met tempels is zeer indrukwekkend om in het echt te zien.

Dus wat zeg je er van, ga jij naar Sri Lanka dit jaar?

Reacties uitgeschakeld voor Rondreizen door Sri Lanka