meisje met rugzak
Fashion

Rugzakken: zowel praktisch als modieus

Wanneer je aan een rugzak denkt, denk je misschien terug aan je schooltijd. Wat een fijne tijd was dat, met je Eastpak rugzak helemaal volgeschreven door je vriendinnen. De kans is groot dat je daarna de rugtas minder bent gaan gebruiken. Dat is jammer want er zijn zoveel voordelen te noemen. De rugzak is zowel praktisch als modieus.

De praktische kant

Rugzakken hebben natuurlijk in de eerste plaats een praktisch karakter. Zoals je de Eastpak rugzak gebruikte in je schooltijd, zo kan je de tas nog altijd gebruiken. Je kan er allerlei spullen in kwijt zodat je nooit met je handen vol hoeft te lopen. Omdat het wel lijkt alsof we steeds meer mee moeten nemen is dit wel heel gemakkelijk. Dat het ook nog eens zo is dat de rugzakken in verschillende vormen en maten te krijgen zijn maakt het natuurlijk nog gemakkelijker. Je hoeft niet altijd voor zo’n enorme grote te kiezen, maar kan ook voor een leuk klein zakje kiezen waar als je spullen precies in passen. Dit sluit ook goed aan op het volgende punt.

De modieuze kant

Dat de rugzakken in verschillende maten te krijgen zijn, is niet alleen belangrijk voor praktisch gebruik. Het is ook vanuit fashion-oogpunt heel belangrijk. De rugzak die je kiest moet natuurlijk wel bij je passen. De maat is hierin belangrijk, maar bijvoorbeeld ook het kiezen van een leuk kleurtje. In dat opzicht is de Fjallraven rugzak een goed voorbeeld. Dit merk biedt heel veel leuke zakken in allerlei mooie, zachte en effen kleuren. Die staan dus al snel heel goed bij je outfit. Terwijl er op de praktische kant niets verloren gaat. Dat maakt ze heel aantrekkelijk om te dragen.

De voordelen

Het is ook goed om in te gaan op het voordeel van het gebruik van een Fjallraven rugzak in de praktijk. Zo is het bijvoorbeeld fijn om te weten dat het vervoeren van je spullen in een rugzak lichter aanvoelt dan in een tas. Dat komt omdat het gewicht op je rug beter verdeeld wordt. Bovendien is het ook comfortabeler als je de banden om beide schouders hebt, in plaats van om één zoals bij een tas. Het biedt je zoals gezegd twee vrije handen. Je kan dus veel meer aanpakken en doen dan wanneer je voortdurend je tas op de juiste plek moet houden. Een rugzak gaat veel langer mee dan alleen tijdens je schooltijd.          

Reacties uitgeschakeld voor Rugzakken: zowel praktisch als modieus