nieuwe schoenen inlopen
Fashion

Schoenen inlopen gaat makkelijker met deze 5 tips

Je kent het waarschijnlijk wel: je hebt een nieuw paar schoenen gekocht en je bent er helemaal verliefd op. Maar na een paar uur lopen in de schoenen is de liefde over, want je voeten doen ontzettend veel pijn! Met als resultaat voeten vol blaren en een nieuw paar schoenen dat in de kledingkast verdwijnt om er nooit meer uit te komen. Soms moet je schoenen even inlopen voordat je ze zonder pijn kunt dragen. Dit vraagt meestal wel wat tijd. Gelukkig zijn er een aantal trucjes waarmee je dit proces kunt versnellen. In dit artikel delen we vijf tips waarmee schoenen inlopen een stuk makkelijker gaat!

1. Nieuwe schoenen inlopen? Draag ze eerst thuis

Het liefst ga je natuurlijk met je nieuwe schoenen de straat op. Naar je werk, een feestje of naar een etentje. Maar om je schoenen goed in te lopen, is het beter om ze eerst een paar keer thuis te dragen. Krijg je pijn aan je voeten? Dan kan je de schoenen meteen uittrekken. Op die manier kan je het dragen van je nieuwe schoenen opbouwen. Trek je schoenen bijvoorbeeld thuis een paar uurtjes aan en draag ze elke dag een beetje langer. Voordat je het weet, kan je je nieuwe schoenen een hele dag dragen!

2. Draag dikke sokken in je nieuwe schoenen 

Zijn je nieuwe schoenen te klein? Het beste is om meteen een maatje groter te kopen, want een schoen blijft nu eenmaal van dezelfde lengte. Als dat niet meer mogelijk is, kan je je schoenen iets soepeler maken en een tikje wijder maken door een paar dikke sokken in je schoenen te dragen. Hiermee rek je het leer van je schoenen iets meer op en zitten ze sneller comfortabel aan je voeten. Nu is het natuurlijk niet zo elegant om ballerina’s met dikke sokken te dragen als je over straat loopt. Draag daarom ‘s avonds je nieuwe schoenen met dikke sokken erin, als je thuis bent en nergens heen moet. 

3. Gebruik een schoenspanner

Als je schoenen nog een beetje knellen in de breedte, kan je een schoenspanner gebruiken. Schoenspanners kunnen ervoor zorgen dat je nieuwe schoenen minder strak om je voeten zitten. Deze tip werkt vooral als je iets meer ruimte wilt creëren over de breedte van je schoen. Een schoenspanner zorgt er eigenlijk vooral voor dat leren schoenen hun vorm behouden en dat er minder snel scheurtjes in het leer ontstaan. 

4. Breng je nieuwe schoenen in model met een föhn

Een föhn is niet alleen geschikt om je haar in model te brengen, je kunt er ook je nieuwe schoenen mee in model brengen! Deze tip werkt zowel voor synthetische als leren schoenen. Trek een paar dikke sokken aan in je nieuwe schoenen en verwarm met de föhn op de plek waar de schoen knelt. Door de schoen te verwarmen, wordt deze een stuk soepeler. Als je de schoen na het verwarmen nog tien minuutjes aan houdt, kan hij naar je voet gaan staan. Op die manier kan je bijvoorbeeld makkelijk de hiel van je schoen soepel maken, zodat deze zich sneller aanpast naar de vorm van je voet. 

5. Ga naar de schoenmaker

Hebben alle voorgaande tips niet genoeg geholpen? Dan kan je nog altijd met je nieuwe schoenen naar de schoenmaker gaan. De schoenmaker kan vervelende knelpunten dikwijls gemakkelijk verhelpen of de schoenen wat uitrekken zodat ze comfortabeler zitten. De schoenmaker weet met zijn kennis ook welke methode voor jouw schoenen het beste werkt. 

Nieuwe schoenen inlopen kan soms wel een week duren. Met de tips uit dit artikel kan je het proces een beetje versnellen zodat je zo snel mogelijk van je nieuwe schoenen kunt genieten. Het zijn natuurlijk geen wondermiddelen. Het beste is nog steeds om vanaf het begin de juiste maat schoenen te dragen. Als je jouw nieuwe schoenen niet meer kunt retourneren, dan zal je wat geduld nodig hebben bij het inlopen van je schoenen!

Reacties uitgeschakeld voor Schoenen inlopen gaat makkelijker met deze 5 tips