schoenen-kopen-tips
Fashion,  Tips

Schoenen kopen: 8 fouten die jij ook stiekem maakt

Je kent het vast wel: je hebt net het nieuwe paar schoenen ontvangen dat je besteld had. En dan… passen ze niet. Dat is natuurlijk ontzettend jammer en zonde van je tijd. Wist je dat je veel fouten kunt maken tijdens het schoenen kopen waardoor je achteraf spijt krijgt van je aankoop? Deze acht fouten maak jij ook wel eens bij het kopen van schoenen! 

1. Schoenen kopen: slechts één voet passen

Dit is een fout die je vaak in de winkel maakt. In de meeste winkels staat alleen een linker- of rechterschoen. Dat is niet handig want deze schoenen zitten dikwijls al een beetje losser doordat veel mensen ze gepast hebben. Vraag dus om een nieuw paar aan de verkoper of in ieder geval om de andere schoen. Zo kan je voelen hoe ze écht zitten. Wist je trouwens dat je voeten niet helemaal hetzelfde zijn? Het zou natuurlijk jammer zijn als je rechtervoet niet in dat nieuwe paar past omdat je die schoen niet gepast hebt.

2. Geen sokken of verkeerde sokken dragen

Ga je schoenen kopen? Neem dan sokken mee die je gaat dragen in die schoenen. Het is niet verstandig om met enkelsokjes te passen als je eigenlijk weet dat je alleen dikke sokken wilt dragen in die mooie laarzen. Maak ook niet de fout van geen sokken te dragen in schoenen waar je uiteindelijk wél sokken in gaat dragen, zoals bijvoorbeeld sneakers. Een goede pasvorm is ontzettend belangrijk!

3. Geen hulp vragen

Durf hulp te vragen aan de verkopers in de winkel, zij zijn er niet voor niets. Zij kunnen je als de beste helpen met het kiezen van de juiste schoenen. Zitten je schoenen goed, maar een beetje te strak? Vraag dan of schoenen inlopen een optie is. Wanneer dat niet het geval is, kies je beter voor een ander paar schoenen.

4. Op verkeerde tijdstip passen

Ja, ook het tijdstip van passen speelt een belangrijke rol bij schoenen kopen. Zo kan je beter geen schoenen kopen in de ochtend omdat je voeten dan het dunst zijn. Doorheen de dag worden ze een beetje dikker. Daarom pas je beter schoenen aan het eind van de middag zodat je zeker weet dat ze altijd goed zitten.

5. Alleen op tapijt lopen

In veel schoenenwinkels ligt er tapijt op de vloer. Tapijt is namelijk een stuk makkelijker en comfortabeler om op te lopen dan tegels. Toch is het beter om ook op tegels te lopen zodat je zeker bent over je aankoop. Zie je dus ergens een stukje tegel, ga daar dan ook even op lopen.

6. Niet genoeg testen

Hebben je schoenen ritsen en/of veters? Probeer deze dan ook altijd goed uit. Het kan namelijk dat ze een beetje moeizaam open en dicht gaan. Het laatste wat je wilt is opgesloten zitten in je schoenen omdat de rits niet meer opengaat. 

7. Geen producten kopen

Vaak wordt er aan de kassa gevraagd of je verzorgingsproducten voor je schoenen wilt kopen. Dikwijls komt dit over als een verkooptrucje waardoor je hier vriendelijk “nee” op antwoord. Maar eigenlijk heb je deze producten wel nodig om je nieuwe schoenen goed te verzorgen. Het zou zonde zijn dat je na een week al vlekken op je schoenen hebt die je er niet meer uitkrijgt. Koop ook nooit op eigen houtje producten voor je schoenen want het is belangrijk dat je de juiste verzorgingsproducten gebruikt.

8. Niet goed voelen

Tenslotte is het belangrijk dat je goed voelt of je schoenen niet te krap zitten. Hier bestaat een simpel trucje voor! Schuif je voeten helemaal naar voor in je schoenen en plaats dan een vinger achter je hak. Past dit? Dan is de kans groot dat je schoenen goed zitten. Een ander trucje is om je voeten helemaal naar achteren te doen en met je duim te voelen waar je tenen komen aan de voorkant. Is er te weinig ruimte? Dan zijn je schoenen waarschijnlijk te klein en pas je beter een groter paar!

Reacties uitgeschakeld voor Schoenen kopen: 8 fouten die jij ook stiekem maakt