scrubben doe je zo
Health,  Tips

Scrubben: wat zijn de voordelen en hoe doe je het?

Scrubben zorgt voor een gezonde, zachte en stralende huid. Daarnaast zorgt het ervoor dat je sneller en egaler bruint. In dit artikel zetten we nog meer voordelen van scrubben op een rijtje en vertellen we hoe je het precies moet doen. Ook zetten we onze favoriete bodyscrubs op een rijtje voor je!

De voordelen van scrubben

We raden aan om van scrubben een vast onderdeel van je huidverzorgingsroutine te maken, want het brengt heel wat voordelen met zich mee: 

1) Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Hierdoor voelt je huid gladder, zachter en steviger aan. Dode huidcellen kunnen zich namelijk opstapelen en een dikke laag vormen op je huid. Door deze te verwijderen, krijg je een frisse en mooie glans.

2) Door regelmatig te scrubben, kan je onzuiverheden vermijden. Een teveel aan dode huidschilfers kan de poriën verstoppen. Hierdoor hoopt talg zich op en dit kan in combinatie met bacteriën, puistjes en mee-eters uitlokken.

3) Na dit beauty klusje worden verzorgingsproducten zoals bodylotion veel beter opgenomen door je huid.

4) Als je regelmatig scrubt, zal je sneller en egaler bruinen. Uiteraard is het nog steeds belangrijk om zonnebrandcrème te smeren. Gebruik je graag zelfbruiner? Dan zorgt een scrub ervoor dat je het product gelijkmatiger kunt aanbrengen.

5) Het voorkomt scheerbultjes en ingegroeide haartjes. Geen scrub gebruiken is één van de veelgemaakte fouten bij het scheren!

scrubben

Je lichaam scrubben: hoe doe je het perfect?

Een scrubcrème is ideaal om de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen. Maar let op: te ruw of agressief scrubben kan de laag eronder beschadigen. In dat geval irriteer je je huid in plaats van ze te verzorgen. Houd daarom rekening met onderstaande tips!

1) Een milde scrub

De perfecte scrub is mild, heeft fijne korrels en is oplosbaar in water. Een scrub met jojoba-bolletjes of fijne suiker is bijvoorbeeld ideaal. Je kunt deze kopen bij de drogist of online.

2) Natte huid

Scrub altijd op een natte huid. Zo is het effect van de korrel minder zwaar op je huid. Bovendien kan je je huid beschadigen door droog te scrubben. Nooit doen dus!

3) Cirkelvormige bewegingen

Scrub altijd in cirkelvormige bewegingen en zet niet teveel druk. Deel je lichaam op in verschillende zones, bijvoorbeeld onderbenen, bovenbenen en armen, en masseer telkens een halve minuut per zone. Ga altijd voorzichtig en zacht te werk. Besteed extra aandacht aan ruwe plekken zoals ellebogen en knieën. Spoel je huid daarna af met lauw(warm) water. 

4) Scrub handschoen

Als je het prettig vindt, kan je een speciale scrubhandschoenen gebruiken. In dat geval scrub je met de ruwere stof van de handschoen in plaats van met de korrels. Het nadeel hiervan is dat het geen verzorgende functie heeft, wat je met een product wél hebt. Als je ermee aan de slag wilt, gebruik je best een hydraterende olie of gel aan die het scrubben gemakkelijker maakt.

voordelen van scrubben

5) Vochtinbrengend product

Breng een vochtinbrengend product aan om je huid te verwennen. Dit zal je huid ook extra glad en zacht maken. Een heerlijk gevoel! Je kunt een body lotion, body butter of body olie gebruiken. Het is maar net wat je het fijnste vindt.

6) Scrub niet dagelijks

Een laatste maar niet onbelangrijke tip: scrub niet iedere dag. Twee keer per week is voldoende. Heb je een gevoelige of droge huid? Dan hou je het best bij één à twee keer per maand. Als je vaker scrubt, doet dit je huid meer kwaad dan goed.

Shop onze favoriete bodyscrubs

Reacties uitgeschakeld voor Scrubben: wat zijn de voordelen en hoe doe je het?