DIY scrubs
DIY

Scrubs uit je.. Keukenkastje?

Het is tegenwoordig best lastig om bij de drogist verzorgingsproducten te vinden die écht goed zijn voor je huid. Overal zitten wel schadelijke stoffen in, en als je op zoek gaat naar iets wat al die stoffen niet bevat kun je vaak je portemonnee wel opentrekken. Gelukkig is er altijd iets dat je wel kunt doen: je kunt de scrub zelf maken! Het voordeel aan een scrub zelf maken is dat je precies weet wat je erin stopt. DIY scrubs zijn de perfecte manier om zonder al te veel centen te verspillen een fijne scrub te gebruiken. Voor heerlijke DIY scrubs heb je hier een aantal tips.

DIY scrubs met natuurlijke ingrediënten

Een scrub zelf maken begint bij het uitzoeken van het scrubbende materiaal. Veel scrubs kun je maken op basis van suiker. De suiker in DIY scrubs exfolieert je huid, waardoor de dode huidcellen worden verwijderd en je huid weer zacht en stralend aanvoelt. Suiker kun je het beste gebruiken voor een scrub waar je je lichaam mee onder handen neemt. Voor de huid van het gezicht, die soms wat gevoelig kan zijn, is het verstandig om te kijken naar wat zachtere materialen. Je kunt bijvoorbeeld gemalen koffie gebruiken als korreltjes. Koffie zorgt er daarnaast ook voor dat je huid extra gaat stralen. Heb je een erg gevoelige huid? Probeer het dan eens met gemalen havermout. Dat is meer geschikt voor de huid die snel rood wordt.

Verzorgende Oliën

Om je scrub verzorgend te maken ga je kijken naar verzorgende ingrediënten die je kunt toevoegen. Honing is een veelgebruikt product omdat het antibacterieel en ontstekingsremmend werkt. Een fijne olie zorgt ook voor de verzorging van je huid. Je kunt hierbij eigenlijk kiezen voor allerlei oliën zoals kokosolie, olijfolie of amandelolie. Experimenteer met wat je prettig vindt.

Avocado of banaan voor jouw huid

Aan je scrub kun je ook nog meer natuurlijke ingrediënten toevoegen. Zo kun je avocado prakken en mengen om je huid te verzachten, of een banaan erbij prakken om je huid te voorzien van vele mineralen.

Met deze tips kun jij heel makkelijk je eigen DIY scrubs maken en zorgen dat je huid weer straalt als nooit tevoren. Laat die portemonnee maar liggen en trek je keukenkastjes open!     

Reacties uitgeschakeld voor Scrubs uit je.. Keukenkastje?