leuk sporten in de zomer
Health

Sporten in de zomer: zo maak je het leuk!

Sporten in de zomer… je begint waarschijnlijk al te zuchten bij de gedachte. Als je de zon ziet schijnen, lig je ongetwijfeld liever te zonnen dan nog meer te zweten tijdens het sporten. Zeker als je ook nog de hele dag gewerkt hebt. Maar geen zorgen, om fit te blijven is het helemaal niet nodig om uren in de sportschool door te brengen. Er zijn ook andere manieren om te sporten op warme dagen. Hierbij is het vooral belangrijk om een work-out te vinden die je heel graag doet. Sporten mag namelijk geen lijdensweg zijn. Hieronder geven we een aantal tips om sporten in de zomer leuk te maken!

1. Sporten in de zomer: dansen

Hou je van dansen? Probeer dan eens zumba. Dit is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die latin muziek en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Bij zumba worden al je spieren gebruikt én het geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen. Niets is leuker dan een zumba party, toch?! Nodig je vriendinnen uit om samen te dansen op zomerse liedjes. Samen dansen maakt zumba nog veel leuker en zo voelt het ook minder snel als een moeilijke opgave.

2. Zwemmen

Ben je een echte waterrat? Ga dan een keer per week zwemmen. Je verwacht het misschien niet, maar met zwemmen verbrand je zo’n 300 tot 400 calorieën in slechts een halfuurtje! Het is de ideale afkoeling bij warm weer, en ondertussen merk je niet eens dat je je hele lichaam aan het trainen bent. Voordelen genoeg dus om te kiezen voor een verkwikkende duik in het zwembad! Heb je trouwens al eens gedacht aan je eigen zwembad tijdens de corona crisis

3. Online workouts voor thuis

Heb je weinig tijd maar wil je toch wat extra bewegen? Klik dan eens rond op Youtube. Daar vind je een heleboel video’s die je helpen om een full workout te doen in weinig tijd. Zorg wel voor een aangename temperatuur binnenshuis met behulp van een airco of ventilator. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over de warmte tijdens het sporten.

zo maak je sporten leuk

4. Drink water, de rest komt later

Bij zomerse temperaturen zweet je meer dan anders en verlies je dus ook meer lichaamsvocht. Om je vochtbalans op peil te houden is het dus nodig om voldoende te drinken. Vind je het moeilijk om genoeg water te drinken? Met deze tips drink jij makkelijk 2 liter water per dag!

5. Aangepaste kledij

Wanneer je sport in de zomer is aangepaste kledij geen overbodige luxe. Kies voor lichte en luchtige kledij die het zonlicht zo min mogelijk absorbeert en zo goed mogelijk transpireert. Als je in de zon sport, kies je best voor een wit hoofddeksel zoals een witte pet.

6. Shake, shake, shake

Om na het trainen niet te grijpen naar ongezonde snacks, kan je een verfrissende shake drinken. In de zomer kunnen shakes op basis van watermeloen, citroen of komkommer erg verfrissend zijn. Een lekkere en gezonde beloning na het sporten in de zomer!

Sporten in de zomer

Om te sporten tijdens de zomerdagen heb je een dosis plezier en motivatie nodig, maar met bovenstaande tips komt dat absoluut goed. Geef vooral niet op als het een dag wat minder gaat. Morgen is weer een nieuwe dag!

Reacties uitgeschakeld voor Sporten in de zomer: zo maak je het leuk!