Living

Sta jij op het punt om een nieuwe keuken aan te schaffen? Laat je inspireren!

Eens in de zoveel jaar ontkom je er niet aan, zeker niet als je een verouderd interieur hebt: ruimtes zoals de keuken, badkamer of woonkamer verbouwen. De badkamer, maar zeker ook de keuken is een plek waar je veel komt en dus een ruimte die er gewoon aantrekkelijk uit hoort te zien en praktisch moet zijn. We focussen ons in dit artikel op de keuken: wat kun je zoal doen om jouw keuken bij de tijd te maken? Met de keuken inspiratie hieronder kun je uit de voeten om de keukenruimte te moderniseren. Maak gebruik van een of meer van onze tips en jouw keuken kan er weer jarenlang tegenaan!

1. Schilder de keukenkastjes

Een snelle en voordelige manier om de keuken een fikse opfrisser te geven, is het schilderen van de keukenkastjes in een verse, mooie, eigentijdse kleur. Het complete keukenblok vervangen is echt niet nodig om jouw keuken te vernieuwen. Houd je van meer gemak en heb je het budget, dan kun je natuurlijk wel kiezen voor een nieuwe keuken installeren.

2. Kies voor een functionele en praktische kookkraan

Misschien heb je al eens iets gehoord over het fenomeen kookkraan, ofwel de Quooker. Deze moderne kraan staat bekend als een kokend-water-kraan. Draai de kraan open en… je hebt meteen gekookt water tot je beschikking. Ideaal als je snel soep wilt maken, aardappels wilt koken of broccoli wilt bereiden!

3. De achterwand van de keuken vernieuwen

Een aanrader om de keuken snel van aanzien te veranderen, is het aanpassen van de achterwand van de keuken. Dit kun je op uiteenlopende manieren, afhankelijk, van jouw smaak en voorkeuren, doen. Zo kun je de tegeltjes vervangen door natuursteen, nieuwe mozaïektegeltjes plaatsen, een granieten achtergrond in de keuken aanbrengen of – ook populair – een grote foto op de wand laten aanbrengen als sfeerverhoger. Er is keuze genoeg, dus kijk goed rond voordat je een definitieve keuze maakt!

4. Vervang het oude keukenblad

Een slimme en effectieve manier om de keuken op te kalefateren, is het aanbrengen van een nieuw en eigentijds keukenblad. Er zijn hiervoor tal van materialen beschikbaar, zoals rvs, graniet, een houten oppervlakte of beton. Tal van opties en mogelijkheden dus voor een frisse en spiksplinternieuwe keuken!

Reacties uitgeschakeld voor Sta jij op het punt om een nieuwe keuken aan te schaffen? Laat je inspireren!