stappen op ibiza
Travel

Stappen op Ibiza; hier enkele makkelijke tips!

Ibiza, het eiland met zijn magische aantrekkingskracht. Het Spaanse eiland in de Balearen is altijd al anders geweest. Waar het vroeger voornamelijk een paradijs was voor hippies en de gay-scene, is het eiland uitgegroeid tot een veelzijdig eiland waar voor ieder reisgezelschap wel iets leuks te vinden is. Ibiza is een heerlijke plek om te relaxen in de talloze schitterende baaien en uitgestrekte stranden, maar ook om te genieten van een prachtige natuur. Prachtige pijnboombossen, velden vol bloemen en indrukwekkende rotspartijen laten een hele andere kant van Ibiza zien. Zelfs op het gebied van cultuur kom je op Ibiza niets te kort. Bezoek bijvoorbeeld eens de oude stadskern van Ibiza-stad, bewonder de oude grottekeningen of breng een bezoek aan de oude verdedigingstorens. Je kunt ook lekker gaan mountainbiken op een van de 20 routes die het eiland heeft en ontdek zo de mooiste plekjes. Waarbij je de twee magische plekken Es Vedra en Atlantis zeker niet mag overslaan.

Een bruisend uitgaansleven

Natuurlijk kunnen we niet om het bruisende uitgaansleven van Ibiza heen. Het eiland is nu eenmaal een party walhalla. Als je toch op Ibiza bent, kun je hier gelijk van meegenieten. Het zijn niet alleen nachtclubs die Ibiza zo leuk maken, juist de diversiteit in uitgaansgelegenheden maakt Ibiza zo leuk.

We hebben wat tips betreffende locaties die je zeker niet mag overslaan:

Ushuaïa

Deze bekende locatie heeft al aan veel beroemde dj’s een podium geboden. Hier kun je losgaan in de open lucht en genieten van de vele shows die er gegeven worden. De club ligt aan het strand en heeft tevens een hotel. De feesten worden gegeven rondom het zwembad.

Cafe del Mar

Dit café heeft weer een hele andere setting. Hier kun je genieten van een prachtige zonsondergang terwijl je aan een heerlijke cocktail zit en je de chill muziek op de achtergrond hoort. Als je een tafeltje in de buurt van het strand kiest, kun je ook nog genieten van de straatartiesten.

Trommels op Benirras

Als je echt een bijzondere ervaring wilt en gelijker tijd de hippie sfeer van Ibiza wilt proeven, moet je zeker op zondag een bezoek brengen aan het Benirras strand. Het begint al in de middag en als je een goed plekje wilt, is het ook verstandig om vroeg te gaan. Neem zelf een drankje mee en geniet van de zonsondergang, de trommelende en dansende hippies.

Scoor een ticket

Voor de grotere clubs moet je meestal een entreekaart kopen. Koop het kaartje online, dat is meestal goedkoper dan aan de deur. Ook al boek je een  last minute naar Ibiza, probeer nog even kaartjes te scoren en te printen. Of doe het op Ibiza als je een telefoon hebt waar je het kaartje op kunt laten zien. De drankjes zijn bij de clubs meestal wat duurder, dus zorg dat je niet met een ontzettende dorst naar de clubs gaat. De toiletten zijn dan wel weer gratis.

Reacties uitgeschakeld voor Stappen op Ibiza; hier enkele makkelijke tips!