bezienswaardigheden in Praag
Fashion

Stedentrip naar Praag. Wat moet je gezien en gedaan hebben in Praag?

Ontdek het sprookje Praag: wat moet je allemaal hebben gezien en gedaan in deze wonderschone stad?

De hoofdstad van Tsjechië, en daar houdt het mee op. De meeste Nederlanders weten weinig van deze prachtige stad, en dat is onwijs zonde. Het is een stad met een rijke historie, en je kan hier zeker een week verblijven zonder je te hoeven vervelen. De stad heeft al meerdere malen de titel mooiste stad van Europa gekregen, en wordt vaak ook de Gouden Stad genoemd. In Praag worden verschillende bouwstijlen met elkaar gecombineerd en dat levert architectonische hoogstandje op. Heel veel bezienswaardigheden in Praag behoren zelfs tot de wereldlijst van UNESCO. Dat betekent dat er echte pareltjes in Praag zitten. Het is dus de ideale bestemming voor een gezellige stedentrip. But, what to do in Praag? Dat lees je hier!

De Praagse Burcht

Een beroemd gebouw in Praag is de Praagse Burcht. Dit betreft een complex aan paleizen, midden op de heuvel. Het is ontworpen in het jaar 880, dus het is al een eeuwenoud gebouw. Dit betekent niet dat er nooit iets aan gedaan is, want door de eeuwen heen zijn er heel veel nieuwe dingen aan toegevoegd. Op deze manier komen er heel veel stijlen samen, en dat maakt het een artistiek gezicht. In de buurt zit de Sint Vituskathedraal, en dat is een juweeltje door zijn gotische bouwstijl. Schiet hier een mooi kiekje voor het thuisfront om ze jaloers te maken. Een van de populairste bezienswaardigheden in Praag?

De Karelsbrug

Deze brug ken je waarschijnlijk wel van alle foto’s – het is de meest toeristische plek van heel Praag, maar je moet het echt even met eigen ogen gezien hebben als je er bent. De brug gaat over de Moldau en er staan veel beelden van heiligen op de brug. De brug heeft zijn naam te danken aan Karel IV die de brug in zijn naam heeft laten bouwen. Aan beide kanten van de brug bevinden zich oude poortgebouwen, waar je op kan klimmen voor een magisch uitzicht over de gehele stad. Wat ook erg leuk is, om in de avond een boottocht over de Moldau te maken. Een romantisch gezicht met alle lampjes, cafeetjes en restaurants.

Bewonder de prachtige astronomische klok

wat te doen in Praag

De binnenstad van Praag is prachtig authentiek. Er werden vroeger heel veel markten gehouden en soms werd er zelfs het doodvonnis van mensen getekend. Het plein zit vandaag de dag vol met restaurantjes en terrasjes, en toeristen strijken er graag neer voor een ijskoud biertje of wijntje. Op het plein kan je ook de beroemde klok bewonderen. Deze fantastische klok laat de tijd zien, maar ook de stand van de maan en zon worden getoond. Als de klok twaalf slaat, dan komt er een heel schouwspel aan figuren uit de klok. Dat is een heel grappig gezicht en bovendien kenmerkend voor de stad Praag. Dus als je bij jezelf denkt wat te doen in Praag, dan moet de oude klok bezoeken echt bovenaan je lijstje komen te staan.

Smikkel van een Trdelník

to do in Praag

Een lokale specialiteit is de Trdelník. Een beetje te vergelijken met wat men in de Efteling een ‘Kurkentrekker’ noemt. Dit is een soort schoorsteen van deeg, in de vorm van een buis. Het is gemaakt van deeg en is vaak besuikerd. Daarnaast kan je heerlijke sauzen en andere snacks toevoegen aan deze specialiteit. Wat dacht je van stukjes Snickers of Mars? Of een toefje slagroom inclusief vanille- en chocoladeijs. De meeste toeristen zijn dol op deze zoete lekkernij, en er staan dan ook erg lange rijen voor de kraampjes waar ze deze verkopen. Wat te doen in Praag? Proef zo’n smakelijke Trdelník!

Reacties uitgeschakeld voor Stedentrip naar Praag. Wat moet je gezien en gedaan hebben in Praag?