led panelen keuken
Living

Steeds meer mensen kiezen voor led panelen

Een fijne sfeer in huis is belangrijk. Je wil namelijk dat je huis een plek is waar je kunt ontspannen na een lange dag werken. Waar we in de zomer veel buiten zitten, en daarom de tuin gezellig maken, zitten in de herfst en winter veel binnen. Om het daar gezellig te maken, moeten we onder andere kijken naar onze verlichting. Hoe maak je nu een fijne sfeer met je verlichting? Zo kun je niet overal led panelen ophangen, maar zullen die op bepaalde plekken juist wel goed tot hun recht komen. 

Lampen op strategische plekken

Wil je in jouw woonkamer een frissere en warmere uitstraling creëren, dan is het plaatsen van led lampen op strategische plekken in de kamer een goede oplossing. Je kunt kiezen voor veelkleurige plafondspots of bijvoorbeeld led strips langs de plafondranden. 

Sfeer creëren

Wit en blauw licht geven de woonkamer een moderne uitstraling, terwijl rood en roze zorgen voor gezelligheid en warmte. Populair is ook het verlichten en accentueren van bepaalde delen van de woonkamer. Zo kun je kiezen voor een staande led lamp met dimmer om bijvoorbeeld een leeshoek te creëren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de opties die er zijn om een strak en elegante woonkamer te krijgen.

De voordelen van led verlichting

Led verlichting is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig en zal uiteindelijk alle vormen van andere lampen overnemen. Zo is led verlichting energiezuinig en hebben led lampen een lange levensduur. De warmtestraling is gering, wat deze lampen veilig maakt en ze ervoor hebben gezorgd dat we anders met ons licht om kunnen gaan. Verder is de lichtsterkte van led lampen vandaag de dag perfect en kun je kiezen uit tal van soorten verlichting en kleursamenstellingen. Led verlichting heeft dus nogal wat voordelen. 

Ook in de keuken werkt led verlichting erg goed

Led lampen zijn vooral ook ideaal om te gebruiken in de keuken. Goede verlichting is daar namelijk van groot belang om alles snel te kunnen vinden en veilig te kunnen werken. Zeker als je daar veel tijd in doorbrengt. Dimbare led spots in het plafond, naast één centrale hoofdverlichting, vormen de basis van een goed verlichte keukenruimte. Maar vergeet ook niet het keukenblad te verlichten en breng sfeerverlichting aan op een kastdeurtje, de koelkast of op het plafond. Door te kiezen voor dimbare verlichting kun je de atmosfeer in de keuken nog beter afstemmen op de gewenste sfeer.

Reacties uitgeschakeld voor Steeds meer mensen kiezen voor led panelen