Living

Stoer vintage eikenhout: Oude eiken planken van HOUTvakman.nl!

Eiken planken bij HOUTvakman.nl zijn verkrijgbaar in diverse varianten, van ruw & vers eikenhout voor buiten tot en met verlijmde eiken (tafel)bladen voor binnen. In dit blogartikel vertellen wij u graag wat meer over een bijzondere categorie binnen onze collectie: Oude eiken planken. Deze worden ook wel eens wagondelen & spoorbiels planken genoemd en zijn tegenwoordig erg populair voor de vervaardiging van stoere in-het-oog-springende interieur objecten. Wij vertellen u hier uiteraard graag wat meer over!

Echte oude eiken planken. 

Oude eiken planken combineren een stoere, rustieke en ‘geleefde’ look met een natuurlijk, warme en sfeervolle uitstraling. Met de stoere, rustieke & robuuste look van oud eiken wagonhout voorziet u iedere toepassing per direct van karakter. Oude eiken planken zijn ideaal geschikt voor het creëren van een bijzonder interieuritem. Prachtige oude wagondelen voor uw stoere tafel, rustieke keukenblad, hippe kast, trendy loftdeur of voor een bijzondere wandbekleding. Met een tafel van eiken wagonhout kunt u veel opmerkingen verwachten, waarbij veel mensen de verleiding niet kunnen weerstaan om het eikenhout even aan te raken.

Maar waar komen die planken nu precies vandaan? Dit bijzondere eikenhout is daadwerkelijk gebruikt zijn spoorbielzen. Deze enorm dikke massieve bielzen zijn vervolgens in planken gezaagd, waarna de bovenzijde geschaafd is, maar de zijkanten bewust niet, zodat het rustieke karakter van het eikenhout behouden blijft. Maar let op: De planken zijn best wel grof, waarbij u rekening dient te houden met (flinke) scheuren, (flinke) gaten en – vooral rondom de gaten – flinke zwarte vlekken. Deze zwarte vlekken betreft oude oxide-uitslag vlekken, die ontstaan zijn door de grote stalen pennen, waarmee de oude eiken balken jarenlang bevestigd zijn geweest. Bent u op zoek naar een mooi, egaal en maatvaste eikenhout voor binnen, neem dan een kijkje bij onze eiken bladen. Wat u ook zoekt, altijd het juiste eikenhout bij HOUTvakman.nl

Reacties uitgeschakeld voor Stoer vintage eikenhout: Oude eiken planken van HOUTvakman.nl!