beginnen met mindfulness
Books,  Health,  Tips

Take it easy: is mindfulness iets voor jou?

Je hebt het misschien wel vaker gehoord: mindfulness. Vele mensen zweren erbij, want het zou veel rust creëren en je leven verbeteren. Er zijn dan ook vele boeken over mindfulness geschreven om zoveel mensen te kunnen inspireren. Zo zou men een gelukkiger leven krijgen. Maar, wat is mindfulness? En hoe kan je beginnen met mindfulness?

Wat is mindfulness?

Mindfulness houdt in dat je leeft in het hier en nu. Mensen leven in hun hoofd en hebben vele gedachten. Hoewel veel mensen dat doen, is het bij mindfulness juist belangrijk dat je je focust op het heden. Door alle gedachten voor later te laten gaan, kun je je alleen maar volledig bezighouden met wat je op dat moment doet. Enkele gedachten die je zou kunnen hebben zijn ‘Vanavond moet ik gaan sporten’ of ‘Ik moet straks mijn moeder bellen’. Dit zijn gedachten die pas later op de dag van belang zijn, nu nog niet. Daarom moet je deze gedachten even laten gaan en gewoon focussen op de activiteit die je nu aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld ‘Nu ga ik slapen, al die andere activiteiten komen later pas’ of ‘Ik ga nu met mijn volledige aandacht hieraan werken’. In verschillende boeken over mindfulness wordt ingegaan op het veranderen van je gedachten, omdat dat een van de belangrijkste dingen is op het gebied van mindfulness. Op deze manier creëer je namelijk rust in je hoofd.

Hoe kun je beginnen met mindfulness?

Je kunt beginnen met mindfulness door te oefenen met in het hier en nu zijn. Dit doe je door bijvoorbeeld in je dagelijks leven, bewust te zijn van je omgeving. Je zit bijvoorbeeld op de fiets naar je werk. In dit geval kun je om je heen kijken en genieten van de klanken van de vogels en de natuur. Daarnaast kun je bewust worden van de warme wind die je voelt tijdens het fietsen en het bewegen van de bladeren van de bomen. Deze manier van denken verandert hoe je je leven ervaart, want je geniet veel meer van de kleine dingen in het leven. Deze manier van denken kan je vele voordelen bieden. Denk hierbij niet alleen aan het leren genieten van kleine dingen in het leven, maar ook aan een vermindering van je stresslevels, et cetera

Reacties uitgeschakeld voor Take it easy: is mindfulness iets voor jou?