Telefoon in het water gevallen
Tips

Telefoon in het water gevallen? Zo kan je hem redden!

Is je telefoon in het water gevallen tijdens een toiletbezoek? Of heb je je smartphone per ongeluk in de sneeuw laten vallen tijdens de wintersportvakantie? Dat is niet zo handig, maar het kan echt iedereen overkomen. Gelukkig hoef je niet direct te panikeren want met onderstaande tips kan je je telefoon alsnog redden!

1. Telefoon in het water gevallen: schakel je telefoon direct uit

Het eerste wat je moet doen als je telefoon in het water is gevallen, is je telefoon direct uitschakelen. Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar controleer zeker niet of je smartphone nog werkt. Door je telefoon direct uit te schakelen, voorkom je dat het toestel kortsluiting maakt en het vervolgens begeeft. Indien het mogelijk is, haal dan de batterij en simkaart uit je telefoon om nog meer schade te voorkomen.

2. Hoe krijg je vocht uit je natte telefoon?

Het drogen van een natte telefoon duurt lang, maar het is de enige manier om je smartphone te redden. Leg eerst je batterij en simkaart op een droge doek. Dep je telefoon met keukenpapier en maak het toestel volledig droog. Gebruik zeker geen föhn om het drogingsproces te versnellen. De hitte beschadigt namelijk de elektronica en de föhn blaast het water alleen maar dieper het toestel in. Gebruik liever een stofzuiger om het water uit je telefoon te verwijderen. Let wel op dat je je smartphone goed vasthoudt. Houd ook de nodige afstand want een stofzuiger kan statische elektriciteit veroorzaken. 

3. Natte telefoon in rijst leggen

Als je telefoon in het water is gevallen, dan is ongekookte rijst jouw redder in nood! Leg je smartphone gedurende 72 uur in een kom met rijst, zoals je op bovenstaande foto kunt zien. De rijst zal de laatste restjes water absorberen. Daarna kan je proberen om je telefoon weer aan te zetten. 

4. Natte telefoon drogen met silicagel zakjes

Heb je toevallig silicagel zakjes in huis? Gebruik dan deze zakjes want die werken nog beter dan rijst! Voor wie niet weet wat silicagel zakjes zijn: je vindt deze zakjes met kleine bolletjes in schoenendozen van nieuwe schoenen of in nieuwe handtassen. Laat je natte telefoon een nachtje drogen in een schaal met zakjes silicagel. De zakjes nemen het vocht snel en efficiënt op waardoor jouw smartphone gered kan worden. 

Zo, met deze tips kan je je natte telefoon redden. Mochten deze tips toch niet werken, dan heb je een goed excuus om een nieuwe smartphone te kopen!

Reacties uitgeschakeld voor Telefoon in het water gevallen? Zo kan je hem redden!