lente in je interieur
Living

Tijd voor een nieuw lente interieur

De dagen worden langer en iets warmer en iedereen voelt dat de lente zich stilaan een weg naar ons land weet te banen. Dat betekent niet alleen dat we ons anders gaan voelen, maar ook dat we ons interieur een update willen geven!

Als je een mooi lente interieur wilt creëren, dan is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Onderstaande interieurtips voor de lente kunnen je helpen om snel de lente in huis te halen!

nieuw interieur in de lente

Hoe creëer je een nieuw interieur in de lente?

1. Zet je huis helemaal open

Hoewel het natuurlijk niet praktisch is om de hele dag door alle deuren en ramen open te zetten (gewoon om van de frisse lucht te kunnen genieten), kan je je woning wel stilaan aanpassen aan de langere, warmere dagen. Zo is het een goed idee om horren te plaatsen in de achterdeuren of ramen, zodat je toch al wat meer van het lentebriesje kan genieten. Wil je de buitenzijde van je woning nog meer in huis halen, dan kan je zelfs gewoon van die nieuwe, grote ramen plaatsen!

2. Reorganiseer je woning

Vervolgens is het ook slim om je inrichting wat opnieuw te organiseren, zodat het bij de lente past. Het nieuwe seizoen vraagt om een grondige aanpak waarbij je oude spullen en decoratie wegdoet en er nieuwe voor in de plaats zet. Denk maar aan leuke, lenteachtige kadertjes, een nieuw zitmeubel in een fris kleurtje of bijvoorbeeld een nieuw set borden en bestek!

3. De lente in huis brengen met groen

Een van de beste interieurtips voor de lente is méér planten en bloemen in huis brengen. Denk maar aan kleurrijke bloemen op de vensterbank, hangplanten in de slaapkamer of woonkamer of zelfs een leuk haagje in de tuin. Ook kan je de typische lentekleuren op een andere manier in je woning verwerken; bijvoorbeeld door je keuken een nieuw laagje verf te geven of nieuw behang aan de muren.

lente in huis brengen met groen

Een nieuw interieur in de lente is een van de beste manieren om het seizoen mooi in te zetten. Niet alleen krijg je inrichting op die manier een leuke make-over, ook voel je je hierdoor zelf helemaal klaar om de warmere en langere dagen te verwelkomen. Gebruik bovenstaande tips om dat te doen!

Reacties uitgeschakeld voor Tijd voor een nieuw lente interieur