goede voornemens voor 2019
Health

Tip voor 2019: Trakteer jezelf wat vaker op een massage

Het jaar is alweer bijna voorbij. Je hebt een stressvolle tijd achter de rug en deze drukke decembermaanden zijn ook alles behalve relaxed. Wil je dit volgend jaar anders aanpakken? Ga nu alvast aan de slag met je goede voornemens voor 2019 en neem een ontspanningsmassage. Een ontspanningsmassage brengt je de rust en geeft nieuwe energie om 2019 gezond en positief in te gaan.

Geen overbodige luxe

Veel mensen hebben het gevoel dat massages zijn weggelegd voor mensen met een luxe leventje en zien massages als ‘overbodige luxe’. Dit is jammer want massages leveren veel gezondheidsvoordelen op. Wij noemen er een aantal voor je op.

Geluksgevoel

Een massage dwingt je om even helemaal niks te doen. Weg van alle stress, weg van alle verplichtingen. Je gaat liggen en sluit je ogen en langzaam voel je je helemaal tot rust komen. Na een massage merk je dat je je lekker en ontspannen voelt. Dit wordt veroorzaakt door de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine. Bij langdurige aanraking van de huid wordt dit hormoon gestimuleerd. Oxytocine geeft je een geluksgevoel. Dat is belangrijk want als je geest tot rust is gekomen functioneer je veel beter. Ook heeft dit hormoon een gunstig effect op het stresshormoon. Je voelt je dus niet alleen ontspannen door de massage zelf maar ook door de afname van het stresshormoon.

een Thaise massage nemen

Goede doorbloeding

Een massage bevordert de doorbloeding van de huid. Dit betekent dat er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de huid worden gevoerd en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daardoor wordt de huid flexibeler en gaat de huid meer stralen.

Beter slapen

Een massage kan helpen om slaapproblemen te verminderen. Slaapproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben maar vaak hangen deze samen met stress. Doordat een massage het stresshormoon laat afnemen kom je beter tot rust en slaap je sneller en beter. Massage is dus zeker geen overbodige luxe, maar een must voor je gezondheid!

Verschillende soorten

Massages zijn er in allerlei verschillende soorten. Een voetmassage, een hotstonemassage, een gezichtsmassage, een aromatherapie massage en ga zo maar door. Je kunt ook een Thaise massage nemen. Een Thaise massage is een van de oudste geneesmethoden ter wereld en bestaat al meer dan 2500 jaar. Ook Thaise massages zijn er in verschillende soorten. Laat je goed informeren en kies voor een massage die bij jou past!

 

ontspanningsmassage

Reacties uitgeschakeld voor Tip voor 2019: Trakteer jezelf wat vaker op een massage