sinterklaasfeest
Tips

Tips en inspiratie voor een heerlijk Sinterklaasfeest met het hele gezin!

Nu het weer kouder wordt, beginnen we ook weer langzaam uit te kijken naar de feestdagen. Nog heel even en dan zal de Goedheiligman weer in ons land verschijnen. Altijd weer een spannend moment voor de jongsten onder ons. Stiekem voor het hele gezin. Het Sinterklaasfeest blijft magisch. Welke leeftijd je ook mag hebben.

De manieren waarop dit wordt gevierd is per gezin verschillend. Dit hangt vooral af van de leeftijd van je kind(eren). Zoek je dit jaar naar nieuwe inspiratie om Sinterklaas te vieren? Wil je het eens van een totaal andere boeg gooien? Of is dit misschien wel het eerste jaar dat jouw kind geen grote zak cadeaus meer verwacht, maar jou vragend aankijkt? Maak er dan met behulp van de volgende tips een fantastisch en origineel Sinterklaasfeest van.

Vergeet het eten niet!

Voordat je bedenkt wat jullie gaan doen, moeten ook de nodige inkopen voor lekkernijen en eten gehaald worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van speciale petit fours bestellen? Je hebt deze nu ook in Sinterklaasthema. Heerlijk voor bij de koffie! Omdat de meeste mensen Sinterklaasavond vieren, is het slim om bij het avondeten iets speciaals te doen. Grote kans dat je kinderen hun geduld nauwelijks kunnen bewaren en zo beschikken ze over de nodige afleiding. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekker gourmetten? Dit vinden de meeste kinderen heerlijk en het is ook nog eens heel gezellig om te doen.

Cadeautjes verstoppen in huis

Geloven je kinderen nog wel? Dan zijn dit de magische momenten die je niet snel zult vergeten. Helemaal rond de leeftijd van vijf á zes jaar. Dan geloven de meeste kinderen enorm sterk. Hun enthousiaste koppies zijn al genoeg om de dag voor jou te maken. Wil je echter een keer iets anders dan een klop op de deur en een grote zak vol cadeautjes? Laat je kinderen dan op zoek gaan naar de cadeaus.

Vraag dit jaar aan je kinderen welke piet de cadeaus zou moeten brengen. Vervolgens kunnen jullie samen een brief sturen en vragen of deze piet langskomt. Hier kun je vervolgens slim gebruik van maken bij het verstoppen van de cadeaus. Zo zal grapjespiet misschien wel hele grappige fopbriefjes of cadeautjes neerleggen. Rommelpiet laat misschien wel een spoor van rommel achter zich. Op deze manier zijn je kinderen al snel een uur zoet met enkel het zoeken van de pakjes. Succes gegarandeerd!

Dobbelspel

Vier je Sinterklaas met al wat oudere kinderen? Maar hebben jullie dit jaar geen zin in surprises? Kies er dan voor om een ouderwets dobbelspel te spelen. Iedereen binnen het gezin koopt drie of vier cadeautjes. Om te voorkomen dat de één een waardevoller cadeau krijgt dan de ander, spreken jullie een vast bedrag af. Vervolgens wordt er gedobbeld om cadeautjes te winnen, maar ook om te kunnen afpakken en doorgeven. Zet de spelregels van tevoren duidelijk op papier zodat hier geen discussies over kunnen ontstaan. Met (pre)pubers weet je het immers nooit!

Reacties uitgeschakeld voor Tips en inspiratie voor een heerlijk Sinterklaasfeest met het hele gezin!