Health

Tips om de ideale summerbody te krijgen

Je weet wat ze zeggen over summer bodies: they are made in winter! Nu de koude dagen van het jaar weer aanbreken, lijkt het misschien verleidelijk om je avond na avond terug te trekken op de bank onder een fijn dekentje met een lading pepernoten binnen handbereik, maar… Tegen de tijd dat de eerste lentezonnestralen door het wolkendek breken, zul je daar gegarandeerd spijt van krijgen. En zeg eens eerlijk; je wordt diep van binnen toch ook niet blij van zoveel luieren? Gezond bezig zijn en werken aan je lichaam geeft vaak een ongekend gevoel van voldoening; daar tekenen we voor! Benieuwd wat jij kunt doen voor die ideale summerbody? Wij lichten het toe!

Stel jezelf een duidelijk doel – en koppel er een beloning aan

Als je jezelf voorneemt om ‘’vaker te gaan sporten’’, is de kans groot dat je naarmate de tijd vordert steeds makkelijker zal terugvallen in je oude gewoontes. ‘’Vaker’’ is namelijk nogal vaag – als je nu 0 keer per jaar sport, is dat namelijk al snel overtroffen. Slimmer is het om duidelijk te concretiserren wat je precies gaat doen. Dus: ‘2 keer per week sporten’ in plaats van ‘vaker’. Maar als er hard wordt gewerkt, is het natuurlijk ook fijn als er uiteindelijk ook een beloning tegenover staat. Bedenk dus iets wat je graag wilt hebben of doen, en beloon jezelf hiermee als je jouw planning hebt volgehouden. Een middagje shoppen, een taartje eten bij je lievelingsbakker; je hebt het verdiend!

Samen sterk

Samen is leuker dan alleen, en dat geldt ook voor een gezonde levensstijl aanhouden! Het kan soms voelen als een helse klus wanneer je voor jouw gevoel de enige bent die continu rekening houdt met eten, sporten… Als je het samen doet, zal dit al veel minder zo voelen. Sleep je vriendinnen mee naar de sportschool, moedig je vriend aan om ook gezond te gaan eten… Zo kom je er wel!

Bouw vaste sportmomenten in je dag in

Wanneer je full-time werkt of studeert kan het lastig zijn om ook nog een moment te vinden om te sporten. Tsja… Begrijpen we best! Maak het jezelf gemakkelijk(er) door vaste sportmomenten in te plannen op momenten waarop het jou uitkomt. Als het sporten eenmaal een gewoonte wordt, zul je het ook makkelijker vinden om dit vol te houden. Denk er bijvoorbeeld eens aan om je auto te laten staan en voortaan op de e-bike naar het werk te gaan, of verruil dat uurtje Netflixen op je vrije dag voor een uurtje sporten. Voila, zo makkelijk kan het zijn!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Stella elektrische fietsen

 

Reacties uitgeschakeld voor Tips om de ideale summerbody te krijgen