trampoline
Living

Tips om een trampoline veilig te gebruiken

De lente is weer begonnen en dat betekent weer meer tijd in de tuin doorbrengen, zo ook onze kinderen. Tegenwoordig kun je allerlei speeltoestellen kopen voor in de tuin en een van de populairste van dit moment is de trampoline. Er zijn er ontzettend veel op de markt met merken als Akrobat Trampoline als uitschieters. Het gebruik van een trampoline kan echter wel een risico met zich meebrengen en uiteraard wil je dat je kinderen er veilig op kunnen spelen. Daarom geven we je enkele tips om die trampoline zo veilig mogelijk te gebruiken.

Gebruik altijd een veiligheidsnet om de trampoline heen

Met een veiligheidsnet zorg je ervoor dat je kind niet van de trampoline af kan vallen. Er zijn verschillende veiligheidsnetten op de markt, die in Nederland allemaal moeten voldoen aan bepaalde veiligheidsvoorschriften. Je kunt er dus van uitgaan dat deze veilig zijn. Er zijn veiligheidsnetten voor rechthoekige- en ronde trampolines. Eigenlijk heeft elk merk zijn eigen vangnet, waardoor je altijd zeker weet dat hij past… en je hem kunt vervangen indien nodig.

Controleer de trampoline regelmatig

Check dus ook geregeld of het veiligheidsnet nog goed is, net zoals je regelmatig de hele trampoline moet checken. Zeker als deze een poosje niet is gebruikt. De rand moet de veren helemaal bedekken zodat er geen voet of hand tussen kan komen. Ook deze rand is na verloop van tijd aan vervanging toe, dus blijf die goed controleren. 

Houdt altijd een open ruimte rondom de trampoline

Zorg dat de trampoline altijd op een vlakke ondergrond staat en zorg voor minimaal 1,5 meter open ruimte rondom de trampoline. Zorg dus dat de trampoline niet te dicht bij bloembakken, struiken of muurtjes staat. In het gunstigste geval is er rondom de trampoline 1,5 meter gras om een eventuele val te kunnen breken.

Een ingegraven trampoline is het meest veilig

Een ingegraven trampoline is de meest veilige en daarnaast is zo’n inground trampoline beter voor het uitzicht in de tuin. Uiteraard biedt de ingegraven trampoline net zoveel stevigheid, let alleen wel extra goed op de beschermrand aan de zijkant. Als deze namelijk niet goed meer afdekt, kunnen er spullen onder de trampoline terecht komen.

Houdt daarnaast goed in de gaten wat nog meer de veiligheid kan beïnvloeden. Als het heeft geregend is de trampoline glad en kun je lelijk uitglijden. Ook met te veel kinderen tegelijk op de trampoline is gevaarlijk, omdat ze op elkaar kunnen vallen. Check altijd welk gewicht de trampoline maximaal aan kan.

Reacties uitgeschakeld voor Tips om een trampoline veilig te gebruiken