eetkamerbank
Interior,  Living

Tips om je eetkamer in te richten

We hebben de afgelopen jaren veel tijd gehad om na te denken over wat belangrijk is in het leven. Nu meer dan ooit begrijpen we de voordelen van contact met onze dierbaren. En wanneer heb je nu beter contact met je dierbaren dan aan de eettafel? Als je erover nadenkt, zijn eetkamers inderdaad het hart van onze huizen. Het zijn de ruimtes waar we goede tijden delen met familie en vrienden en genieten van alles wat leuk is, van het eten van heerlijke maaltijden tot het genieten van een levendig gesprek. Een prachtige eethoek of eetkamerbank, een die jouw smaak en stijl weerspiegelt, maakt de ervaring nog beter. Of het nu een vrijstaande ruimte is of onderdeel van een open concept, jouw eethoek moet praktisch, functioneel en mooi zijn! Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Laat je leiden door de details van je huis

Kies altijd de stijl van hout en stof die het ontwerp van jouw huis nabootst. Het geeft karakter aan je kamer en maakt een statement! Dit betekent niet dat als je in een huis uit 1820 woont, je geen moderne eetkamer kan hebben! Het mengen van interieurstijlen en periodes werkt zolang de contrasterende stijl visueel in de kamer wordt opgenomen. Als je een mooie stenen muur hebt en verlangt naar een eettafel van glas en chroom, ga je gang. Voeg misschien enkele Franse deuren toe aan de eetkamer om de stijl binnen de kamer te beperken.

Denk aan de ruimte

Je vindt het misschien een uitdaging als je begint met het plannen van je nieuwe eetkamer, maar kan pijnloos zijn als je een verlanglijst en een plan maakt. Dit planningsproces wordt veel eenvoudiger als je denkt aan de vorm van de kamer en hoe die wordt gebruikt.

Wat is de perfecte tafel maat?

Vergeet niet dat een eetkamer zonder eettafel slechts een kamer is. Daarom is het essentieel om te beslissen wat het doel van de kamer zal zijn. Is het alleen om te eten en te entertainen, of is het multifunctioneel, zoals het gebruik van de kamer als werkruimte of speelruimte? Deze beslissing zal je helpen bij het bepalen van de grootte en vorm van de tafel en andere stukken die je nodig hebt voor de ruimte. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het aantal mensen dat je soms tegelijkertijd ontvangt.

Reacties uitgeschakeld voor Tips om je eetkamer in te richten