zeilvakantie
Travel

Tips om je kinderen mee te nemen op een zeilvakantie

Het bemannen van de zeilen en het hijsen van ankers klinkt misschien niet als de meest ontspannen manier om de jaarlijkse vakantie door te brengen, maar een familie jachtcharter met kinderen wordt een steeds populairdere keuze bij gezinnen. Stelt je je eens voor hoe spannend het is om voor anker te gaan in een afgelegen baai en jouw gezin kennis te laten maken met de wonderen van de zee, buiten de gebaande paden en weg van de gemakken van het moderne leven. Hier zijn een paar handige tips om ervoor te zorgen dat jouw familie zeilvakantie met kinderen zo stressvrij mogelijk is.

Houd het kort en krachtig

De luxe van ontspannen op het zonnedek met cocktails of urenlang elke dag zeilen is misschien jouw idee van plezier, maar kleintjes hebben waarschijnlijk andere ideeën. Om het voor iedereen leuk te houden en om problemen te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat jouw zeilvakantie route voldoende stops heeft om te zwemmen, strand trips en andere excursies aan land. De vaarafstand moet ook redelijk kort worden gehouden als je met kleine kinderen vaart. Vermijd open zee en maak de reisroute kort en flexibel, voor het geval het weer omslaat.

Veiligheid 

Voordat je voet aan dek zet, ga je aan boord zitten met alle deelnemende leden van het gezin en bespreek je de “do’s en don’ts” aan boord. Belangrijke punten zoals het volgen van de instructies van de kapitein, het altijd dragen van reddingsvesten, niet spelen met zeiluitrusting enz. moeten strikt worden nageleefd, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat alle kinderen de regels kunnen begrijpen en volgen.

Zorg ervoor dat de aanbieder van zeilvakanties voor het hele gezin jassen heeft die in alle maten passen, ook voor kinderen, peuters en baby’s. Familie zeilvakanties brengen veel blootstelling aan de elementen met zich mee, dus zorg ervoor dat de kinderen een zonnebril, hoed, zonnebrandcrème, niet-gladde schoenen aan boord hebben en dat ze voldoende water hebben om zichzelf gehydrateerd te houden. Als je met kinderen jonger dan vijf jaar reist, zorg er dan voor dat er een veiligheidsnet rond de boot is. Leg hen uit waar de veiligheidsuitrusting zich bevindt en wat te doen in een noodgeval.

Probeer groep zeilen

Een zeiltocht met een kleine groep is een geweldige optie voor gezinnen die willen zeilen en zich geen zorgen hoeven te maken over de verantwoordelijkheden aan boord. Met deze kleine groep charters kunnen kinderen ook nieuwe vrienden maken van andere gezinnen, en ouders kunnen chatten met gelijkgestemden vakantiegangers.

Reacties uitgeschakeld voor Tips om je kinderen mee te nemen op een zeilvakantie